POČINJE REHABILITACIJA

NOVI TEŽAK UDARAC ZA RIJEKU I IGORA BIŠČANA Kapetan Rijeke naprasno zaključio sezonu, operacija je već obavljena, zna se i kada bi se trebao vratiti

RIJEKA Trener Igor Bišćan u borbi za obranu drugog mjesta i osvajanje Kupa i bez austrijskog napadača
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. travanj 2019. 23:53

Kapetan Rijeke Alexander Gorgon podvrgnut je utorak ujutro artroskopskom zahvatu stopala u klinici dr. Borisa Nemeca, što drugim riječima znači da ove sezone više neće moći pomoći suigračima u borbi za obranu drugog mjesta i osvajanje Kupa.

Budući da ozljeda koju je zadobio protiv Slaven Belupa iziskuje višetjednu pauzu, odnosno rehabilitaciju delikatnog dijela, tijekom kojeg ne smije biti pogrešaka, prilično je izvjesno da će Gorgon ciljati da se spremi za početak priprema za iduću sezonu.

Ugovor pri kraju

Druga je stvar hoće li ih dočekati kao igrač Rijeke, jer ugovor mu istječe na kraju aktualne sezone, a iako su dvije strane, neslužbeno, došle na korak od dogovora za nastavak suradnje, tek treba vidjeti kako će Gorgonova ozljeda utjecati na nastavak pregovora.

U svakom slučaju nema dvojbe da bi za Rijeku bila velika stvar zadržati svog kapetana, no isto tako zbog poslovnih principa po kojima Bijeli djeluju, sasvim je jasno da će morati dobro odvagnuti mogu li si dopustiti plaćanje njegova ugovora koji će i korigiran biti (opravdano) među najvišima u klubu. Nije da je Gorgon stalno ozlijeđen, ali u njegovim godinama svaki povratak nakon duže stanke je nešto teži nego kod kakvog mlađeg igrača... A zglobovi su osjetljivi što dobro znaju, primjerice, Mate Maleš i Ivan Močinić.

Doduše, dobra je stvar što je i Gorgon izuzetan profesionalac kada je riječ o načinu života, dobro zna važnost kvalitetne regeneracije nakon treninga i utakmica, pa shodno tome i ozljede koje su mu se događale uglavnom je bilo teško predvidjeti. Ako izuzmemo poneku utakmicu koju je u svojoj prvoj riječkoj sezoni propustio zbog lakših ozljeda ili udaraca, tek gusti ritam igranja kojeg je Rijeka imala u drugoj sezoni kada su se igrale kvalifikacije za Ligu prvaka i grupna faza Europske lige počele su ostavljati danak.

Tako ga je u rujnu 2017. udarac u koljeno izbacio iz konkurencije za momčad na četiri utakmice uključujući i gostovanje u Milanu, a krajem polusezone vratila mu se upala pubične kosti zbog koje je svojevremeno gotovo prekinuo karijeru, pa ova artroskopija stopala djeluje kao obična prehlada prema ozljedi zbog koje je svojevremeno u dresu Austrije propustio čak 70 utakmica.

Upala pubične kosti se Gorgonu prvi put javila dok se probijao na veliku nogometnu scenu u dresu matičnog kluba, prije 11 godina bio je bez utakmice čak 728 dana, a Rijeka prošle sezone zbog istog razloga na Austrijanca nije mogla računati gotovo četiri mjeseca. Ipak, Gorgonova posvećenost terapiji i odlazak na tretmane u München urodili su plodom, Gorgon se vratio na travnjak i odigrao važnu rolu u riječkom lovu na Dinamo.

Stiskao zube

I igrao je Gorgon nakon toga bez većih problema sve dok na zimskim pripremama u Portugalu nije osjetio list. Istegnuće je tražilo 15-ak dana stanke, propustio je gostovanja Rijeke kod Slaven Belupa i domaći ogled s Goricom, ali zbog svih problema koji su zadesili Bijele u ovom zadnjem periodu kapetanski se vratio možda i nekoliko dana prije nego što je trebao. I stiskao zube zbog momčadi svjestan i sam koliko znači za ono što Rijeka pokazuje na travnjaku…

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 06:34