REUTERS/Andrew Boyers
ARAPSKI KUP PRVAKA

NOVI USPJEH ZORANA MAMIĆA NA DRUGOM KRAJU SVIJETA Hrvatski trener izborio veliko finale, a trofej će loviti na stadionu svoga bivšega kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2019. 00:16

Zoran Mamić i njegov Al Hilal izborili su u ponedjeljak navečer finale arapskog Kupa prvaka. Momčad hrvatskog trenera prolaz u samu završnicu natjecanja izborila je nakon drame jedanaesteraca u kojoj su srušili Al Ahli.

Mamić je na gostovanje kod svojih suparnika došao s prednošću od 1:0 iz prvog susreta, ali Al Ahli je istu poništio već u 18. minuti preko 24-godišnjeg Čileanca Paula Diaza. Rezultat se do kraja regularnog dijela nije mijenjao i o pobjedniku su morali odlučiti penali. Igrači Al Hilala su se tu pokazali kao prisebniji i precizniji te su mrežu zatresli tri puta, odnosno jednom više od domaćina.

Hrvatskog trenera će 28. travnja u finalu čekati Etoile Sahel iz Tunisa. Domaćin završnice je Al Ain, što bi značilo da će Mamić za trofej igrati na stadionu svog bivšeg kluba.

Podsjetimo na to da su se ove sezone utakmice arapskog Kupa prvaka igrale i u Zagrebu, a Mamić je tada kao trener Al Aina u 1/16 finala ispao od ES Setifa iz Alžira.

Linker
09. svibanj 2024 16:02