Boris Kovacev / CROPIX
SVE SE ZNA

NOVI VRHUNSKI TRANSFER DINAMA: KLUBOVI DOGOVORILI ODŠTETU! Dinamovu veliku nadu samo detalji dijele od potpisa, čeka se potvrda!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 13:36

Iako službeno nitko ništa ne govori, niti Dinamo, niti Leicester, neslužbene informacije kažu kako je sve već više-manje dogovoreno, kako su ostali tek detalji i da se čeka još samo ta službena, formalna objava transfera.

Ono najvažnije, Dinamo i Leicester dogovorili su odštetu, ona će ukupno biti oko 15 milijuna eura, a da je transfer praktički gotov dokaz je i Benkovićev odlazak u Englesku. On je već jučer bio na liječničkom pregledu, pa je i to potvrda da bi već danas, a sutra najkasnije i mora, transfer mogao biti zgotovljen.

Međutim, Leicester, a i engleski mediji, ima ovih dana veće preokupacije od Benkovića, ta priča je zapravo vrlo jednostavna. No, Leicester je vrlo aktivan na tržištu, u prvom su planu baš stoperi, odlasci ili dolasci. Dakle, zadnjih se dana vodi velika borba za njihova Harryja Maguirea. Momak koji je ugodno iznenadio nastupima u reprezentaciji u Rusiji, postao je hit prijelaznog roga na Otoku, željeli su ga, ili ga još uvijek žele, United, Liverpool, City...

Međutim, u utorak navečer on je još bio igrač Leicestera. I pitanje je hoće li ga napustiti. Opet, Maguire se dulje odmarao od SP-a pa trenutno nije u punoj formi, možda i ako ostane neće igrati na otvaranju Premiershipa protiv Manchester Uniteda. Osim njega, drugi važan stoper, Johnny Evans je ozlijeđen, i Claude Puel trenutno od glavnih opcija ima na raspolaganju samo Wesa Morgana i Yohana Benalouanea.

K tome, Leicester je nekoliko puta slao ponudu za Brentfordova stopera Chrisa Mephama, Benkovićeva vršnjaka. I ponuda je tu negdje u rangu tih 15 milijuna eura, međutim, Brentford je sve odbio i nije dosad prodao svog stopera. Tada je Benković postao glavna opcija “must have” igrač, premda, Puel, zapravo, gleda i u budućnost. Ostane li Maguire, a ako dođe i Mepham, sad ili na zimu, Benković možda neće odmah biti u prvom planu, ali će sigurno biti “opcija za budućnost”. S takvom ulogom, kad je Dinamov stoper u pitanju, kalkuliraju i engleski mediji, proglašavajući ulaganje u Benkovića kao “ulaganje u budućnost”.

No, pustimo još do sutra u 18 sati, tada će završiti prijelazni rok na Otoku i sve će biti jasnije. I što se Benkovića i što se Leicestera tiče.

Linker
05. svibanj 2024 01:25