CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

NOVINAR KOJI JE OBJAVIO PRIČU O SENZACIONALNOM TRANSFERU HAJDUKOVOG KLINCA Točno znam tko će biti prvi, a tko drugi vratar Reala iduće sezone!

JOSE FELIX DIAZ Novinar Marce čija je informacija o Realovu interesu za Hajdukova vratara završila na naslovnici objašnjava za SN
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 11. ožujak 2018. 19:45

Europski prvak Real Madrid mogao bi naljeto iz Hajduka dovesti 21-godišnjeg vratara Karla Leticu, tvrdi Jose Felix Diaz, novinar španjolskih sportskih novina Marca. Te novine sa sjedištem u Madridu u subotu su na naslovnici objavile Diazov tekst pod naslovom “Cilj Letica” uz fotografiju Hajdukova vratara.

“Real Madrid je kontaktirao hrvatskog vratara, vide ga kao idealnu nadopunu Keyloru Navasu”, navedeno je u podnaslovu teksta.

Jose Felix Diaz poziva se na neimenovani izvor iz Real Madrida navodeći da je klub razgovarao s vratarovim zastupnikom.

- Ja sam pak razgovarao s više sportskih direktora ovdje i kažu mi da je vrhunski vratar. Njega bi doveli u sklopu projekta za budućnost. Iduće bi sezone Keylor ostao prvi vratar, a Karlo bi mu bio zamjena, tako mi kažu ovdje - objašnjava Diaz.

Letica nema iskustva za razinu potrebnu u Real Madridu. Do ovog je vikenda skupio osam prvoligaških nastupa za trećeplasirani Hajduk te još dva puta branio u Kupu. No njegove fizičke predispozicije, odnosno visina od 2,01 metra, atraktivne su dvanaesterostrukom prvaku Europe.

- Također i agilnost - dodaje Diaz.

Visinom podsjeća na 25-godišnjeg Jana Oblaka (1,89 m) iz Atletica, 27-godišnjeg Davida de Geu (1,89 m) iz Manchester Uniteda te 25-godišnjeg Thibauta Courtoisa (1,99 m) iz Chelsea. Sva su trojica rano debitirala u španjolskoj ligi, u rukavicama Atletico Madrida, momčadi s najboljom obranom zadnjih sezona. To je profil vratara na kojem inzistiraju Crveno-bijeli pod trenerom Diegom Simeoneom.

Bit će promjena

Real Madrid pak od početka sezone razmišlja o vratarima za budućnost. Njegovu mrežu čuvaju 31-godišnji Keylor Navas i rezervni 31-godišnji Kiko Casilla.

- Ja o mogućem dolasku Letice ne znam ništa, no naljeto će, sigurno, biti promjena među vratnicama Real Madrida - kaže Anton Maena, novinar radijske postaje Cadena SER koji izvještava o Real Madridu.

- Mislim da klub želi dovesti De Geu ili Courtoisa. Dođe li jedan od njih, Keylor će otići. U tom bi slučaju prvi vratar bio De Gea, a njegova bi zamjena mogao biti Karlo Letica - dodaje. Rezervni Kiko Casilla sigurno odlazi naljeto, smatraju Maena i Diaz.

Diaz kaže da je Letica nakon pola sezone u Hajduku, gdje je došao iz tada drugoligaša Rudeša, postao otkriće hrvatskog prvenstva. Time je zapeo za oko skautima Real Madrida. Oni već neko vrijeme po svijetu gledaju vratare, njihove uvjete i profile, a ta se potraga poklopila s posljednjim uspješnim izvedbama Hajdukova čuvara mreže. Njihove su zabilješke bile pozitivne te poslane u ured na stadionu Santiago Bernabeu, tvrdi Marcin novinar. Real Madrid je u subotu ponovio da ne komentira špekulacije. Letica bi se, ostvari li se doista taj prelazak, pridružio mladim nogometašima koje je Kraljevski klub dovodio zadnjih sezona. Real Madrid nikada u 116 godina dugoj povijesti nije imao hrvatskog vratara. Tijekom tih godina tamošnjom svlačionicom prošli su napadači Davor Šuker i Igor Jovičević, lijevi bek Robert Jarni te vezni igrači Robert Prosinečki, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

REALOVI VRATARI Za Navasa dali 10 milijuna eura, za Kepija su trebali 25 milijuna eura

Linker
19. svibanj 2024 11:03