Screenshot: Slobodna Dalmacija
NISU MOGLI DOĆI SEBI

Novo čudo hrvatskog nogometa: Pobjeda nad Dinamom najveća je u povijesti!

Čudo zvano Adriatic. Taj mali splitski nogometni klub, ili bolje rečeno omladinska škola, osnovan prije samo pet godina (2010.), sve se uspješnije u mlađim uzrastima hrva s većim, jačim, renomiranijim suparnicima.
Piše: Vedran BabićObjavljeno: 13. listopad 2015. 10:50

Ne samo da se nosi, već ih i pobjeđuje, piše Slobodna Dalmacija. Kadeti Adriatica prošlog su mjeseca u Splitu šokirali vršnjake iz Dinama s 2:0. A to je uzrast u kojemu su “modri” dominantni, lani su prvenstvo osvojili bez poraza. Čak i bez remija! A onda su došli u Split i tu je njihov čudesni niz stao. Ne protiv Hajduka, kao što bi većina pretpostavila. Već protiv - Adriatica!

Prvi čovjek kluba Franko Bogdan tu je pobjedu okarakterizirao najvećom u povijesti kluba.

- Pobjeđivali smo jake klubove na turnirima, ali ovo je bilo u prvenstvu, i to u uzrastu u kojemu se stvara igrač. Jako sam ponosan.

Jasno, velike zasluge za povijesni rezultat idu i treneru kadeta Dušku Vulikiću.

- Da, to je bio povijesni uspjeh, ali rekao sam djeci da su u prvenstvu tri boda ista protiv svakoga. Rad ide dalje. Ali, jasno da nam je ta pobjeda satisfakcija za uloženi rad i podstrek za dalje. Uz puno odricanja možemo napraviti još više.

Trener Dinamovih kadeta Jozo Bandić nije mogao doći sebi nakon poraza...

- On je vodio generacije koje nisu godinama gubile. Poslije utakmice mi je rekao da se ne može sjetiti zadnjeg poraza, on se dogodio još dok je Vlašić bio u kadetima Hajduka - sa smiješkom i ponosom priča Vulikić, svjestan da rad ide dalje, ali sretan što se rezultati vide.

I Bandić se zamislio

Bogdan je, pak, dodao:

- Dinamo je u prvom kolu uvalio Šibeniku devet komada i mislio je da će i nas riješiti. Bandić mi je čestitao, ali je bio debelo zamišljen. Nije navikao čovjek na poraze.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE

Linker
18. svibanj 2024 19:06