Dražen Antolić
U IZBORU AEFCA

NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA ZLATKA DALIĆA Na svečanosti u Turskoj imenovan je najboljim trenerom Europe

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. studeni 2018. 17:15

Zlatko Dalić u Antalyji je dobio golemo priznanje. AEFCA, Udruženje europskih trenerskih asocijacija, dakle strukovna organizacija nogometnih stručnjaka Starog kontinenta, izabrala ga je za najboljeg trenera u Europi.

Na simpoziju koji je počeo 8. studenoga, a završava u nedjelju, hrvatski izbornik održao je predavanje o uspjehu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Predavanja su, između ostaloga, imali negdašni izbornici Francuske Gerard Houllier i Raymond Domenech, pa Turčin Hamit Altintop… i tehnički direktor HNS-a Sreten Ćuk. Predsjednik AEFCA-e je Švicarac Walter Gagg. Riječ je 39. simpoziju, skupu koji se upriličuje jednom godišnje, a dočekali smo i to da Hrvat bude najbolji. S obzirom na veliki utjecaj Francuza u tom udruženju, to ima još veću težinu.

- Velika mi je čast i ponosan sam, pogotovo jer sam dobio priznanje od struke, od trenera, ali to je prije svega pohvala za sve nas u hrvatskom nogometu. Svako priznanje koje sad dobijem zbog uspjeha je na Svjetskom prvenstvu što je ujedno nagrada za sve trenere i igrače koji su učinili naš nogomet tako kvalitetnim - kazao nam je Dalić koji se u subotu vratio iz Turske jer već u ponedjeljak u podne okuplja reprezentaciju uoči utakmica sa Španjolskom u četvrtak 15. studenoga i Engleskom u nedjelju 18. studenoga.

Podsjećamo, Dalić je bio među trojicom najboljih stručnjaka u izboru FIFA-e, koja je nagradu The Best dala francuskom izborniku Didieru Deschampsu, svjetskom prvaku, drugo mjesto uzeo je još jedan Francuz Zinedine Zidane, europski prvak s Realom. Međutim, trenersko udruženje vidi ga na vrhu. Iznad svih. Njegov rezultat drži najvećim trenerskim dometom.

Dražen Antolić
 

Linker
05. ožujak 2021 20:25