REUTERS/Carl Recine Livepic / REUTERS
NEMA TU PUNO FILOZOFIJE

OBJASNIO RAZLOGE DINAMOVOG POTOPA U LIGI PRVAKA 'Lyon je stvarno jak na svojem terenu, a kad prodaš najbolje, kao što je učinio Dinamo...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2016. 00:18

Danijel Subašić trijumfalno se vratio, na Wembleyju je Monaco matirao Tottenham 2:1. Obranio je četiri šuta, pridonosio sigurnosti zadnjeg reda koji je bio temelj uspjeha momčadi iz Kneževine.

- Već sam bio na Wembleyju, s reprezentacijom. Istina na klupi - kaže Subašić.

I nije se imao čega sjećati po dobrom jer Englezi su matirali Hrvate te rujanske večeri 2009. godine 5:1. Ovaj put to je bilo nešto sasvim drugo.

- Vidjet ćemo kamo nas to vodi, ali krenulo je stvarno super - priča reprezentativni vratar koji ima na što biti ponosan jer prvi su u francuskom prvenstvu, dobili su PSG, sada su startali s tri boda u Ligu prvaka.

- Treba tako nastaviti, ali teško je kad imaš utakmice svaka tri dana. Eto u subotu već igramo u 17 sati. Što se tiče Tottenhama, znali smo da je jak, postavilo smo se u čvrsti blok i vrebali kontre. Na kraju se isplatilo. Kad igraš na Wembleyju pred 90 tisuća ljudi i dobiješ, zbilja moraš biti zadovoljan. Super je za klub i nama igračima, pogotovo mlađima. Prije dvije godine smo slavili na Emiratesu, ovom prigodom na Wembleyju...

Harate Londonom.

- Nismo loši. Istina, prošle sezone nas je Tottenham napunio 4:1, sad smo im vratili.

To je veliki skok.

- Svakako, nije mala stvar. Kad igraš nogomet, živiš za to da nastupiš na Wembleyju i takvim stadionima. Daješ i više od svojih mogućnosti. Lijepo je igrati u Ligi prvaka.

Spursi nisu bili domaćini na White Hart Laneu jer su na njemu radovi, pa nije prikladan za međunarodne susrete, a Wembley su rasprodali. Subašić je preskočio Tursku, zatim i ligaški nastup Monaca...

Još osjećam aduktor

- Još malo osjećam aduktor na desnoj nozi, ali znatno je bolje. Kvadriceps, zbog kojeg nisam igrao s Turskom potpuno se oporavio.

U skupini su još Bayer Leverkusen i CSKA, nakon ovakvog rezultata jasna je ambicije za odu dalje, mašta li se i o ponavljanju rezultata iz 2015. godine kad ste bili u četvrtfinalu?

- Svi pričaju u osmini finala, da prođemo skupinu. No, nema presinga, klub je bio sretan i zadovoljan što smo uopće u Ligi prvaka.

Football Soccer - Monaco v Nice - French Ligue 1 - Louis II stadium, 06/02/2016.Monaco's goalkeeper Danijel Subasic reacts at the end of match after Monaco defeated Nice 1-0.    REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard / REUTERS

U čemu je tajna ponovnog uzleta, kvalitetniji ste nego lani?

- Doveli smo neke igrače, a okosnica sada opet duže igra skupa. Jer prošlog ljeta prodali smo 6-7 nogometaša i normalno da se to odrazilo. Doveli smo nekoliko igrača koji su bili jaki na svojim pozicijama u drugim klubovima u francuskom prvenstvu, atmosfera je super, sve je izvrsno i rezultati su tu. Vratio nam se Falcao, ali nije Monaco Falcao, nego kolektiv koji dobiva utakmice, tako je to bilo ove srijede i u svim utakmicama do sada.

Prvi gol zabio je Portugalac Bernardo Silva u 15. minuti, drugi 20-godišnji Lemar u 31., koji je već u 5. minuti ušao u igru umjesto ozlijeđenog Dirara. Radamel Falcao je ostao na travnjaku do 81. minute. Po rejtingu ne sjaji više kao nekad, je li to i dalje stari Falcao?

- Može on biti na istoj razini. Šteta što se ozlijedio, no on se u stanju podignuti na negdašnji nivo, ako bude zdrav i počne zabijati. Napadaču je najbitnije da počne tresti mreže, da stekne samopouzdanje, a svi znamo kakav je Falcao majstor.

Lyon, kojeg dobro poznajete iz francuskog prvenstva, svladao je Dinamo 3:0, bez četiri-pet igrača...

- Lyon je stvarno jak na svojem terenu, a kad prodaš najbolje, kao što je učinio Dinamo, to je realnost. To sam ja prošle godine prolazio s Monacom, niti smo mi mogli podnijeti odlaske glavnih poluga, nismo se ni plasirali u Ligu prvaka. Što se tiče Dinama doći će drugi mladi momci, njima je to dobro iskustvo i nema se tu što puno pričati. Dinamo je napravio puno što je ušao u Ligu prvaka. Izgubili su 3:0, ali tako stvari stoje ovog časa.

Danijel Subašić
Marco Luzzani/Getty Images / Getty Images

Želite reći da nema razloga za očajavanje u Dinamu?

- Zašto očajavanje? Dinamo ima svoj put, mlade igrače koji će jednog dana biti dobri. Samo ih treba pustiti da igraju, i to je to.

Kakve izglede dajete Lyonu da u konkurenciji s Juventusom i Sevillom bude među dva?

- Sigurno da će se boriti za drugu poziciju sa Sevillom. Juve je broj 1 u toj konkurenciji, značajna im je ta pobjeda protiv Dinama. Nadam se da će Dinamo nekome otkinuti koji bod.

Ako je suditi po prvom ogledu, male su šanse, međutim nogomet daje mogućnosti i slabijima.

- Ha, dobro, ali nikad ne znaš.

Je li kucnuo čas da skinete PSG s vrha Francuske?

- Njima jako nedostaje Ibrahimović. Kad čovjek zabije po 30 golova u sezoni i ima 20 asistencija, što o tome pričati. Ali PSG je dobra ekipa i dalje je favorit. Možda neće biti tolika razlika, no još uvijek su glavni kandidat za titulu.

Linker
20. travanj 2024 04:54