VATRENI MAJSTORI

ODABRAO SN Pogledajte 10 najljepših golova hrvatskih reprezentativaca u 2013.!

Vatreni su tijekom cijele godine bili vrlo konstantni u svojim klubovima te su uz odlične igre postigli i pozamašan broj nezaboravnih golova.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2014. 12:35

Upravo istekla 2013. godina ponudila je mnogo uzbuđenja kad je nogomet u pitanju. Bayern je osvojio sve što se osvojiti da, Leo Messi i Cristiano Ronaldo nastavili su nizati golove kao na pokretnoj traci dok je Jose Mourinho uvidio da život pod reflektorima španjolskih medija i nije toliko laka stvar pa se odlučio vratiti Abramoviču i engleskim medijima za koje će uvijek biti "The Special One". Malo sjevernije u Manchesteru Sir Alex Ferguson je napokon odlučio da je nastupilo vrijeme rezervirano samo za viski i konje, tj. penziju te je svom sunarodnjaku Moyesu ostavio u nasljeđe Crvene vragove, gotovo nemoguće visok broj trofeja i vječni autoritet o kojem sadašnji trener ni sanjati ne može.

U Hrvatskoj slična priča kao i proteklih godina - Dinamo je po n-ti puta zaredom osvojio ligu (kao nekad Cibona u košarci) dok je proljeće u Europi i ove sezone zaostalo u tmurnoj jeseni. S druge strane, Hajdukova mladost je uzela kup, a klub i dalje nastavlja borbu s dugovima, ovaj put začinjenu i s neželjenim međunarodnim investitorima. Rijeka takvih problema nema - "signore" Volpi je dao nužne finacijske injekcije, a igrači i trener mu vraćaju odličnom igrom, borbom za naslov i respektabilnom epizodom u Europi.

Reprezentacija je pak prošla put od euforične pobjede nad Srbijom preko crnog razdoblja začinjenog s tri poraza i otkazom Igora Štimca pa do Nike Kovača, dodatnih kvalifikacija i konačnog plasmana na SP u Brazilu. Valja napomenuti da su nam reprezentativci tijekom cijele godine bili vrlo konstantni u svojim klubovima te su uz odlične igre postigli i pozamašan broj nezaboravnih golova. Iz tog razloga smo odlučili napraviti izbor top 10 najljepših golova hrvatskih reprezentativaca u protekloj godini - naravno, ne morate se složiti s našim izborom jer uvijek postoji mogućnost da smo što propustili ili da je vaše mišljenje drugačije. Uostalom, pogledajte priložene golove i prosudite sami. Mi samo želimo proteklu godinu obilježiti onim najljepšim što nam nogomet nudi - nezaboravnim golovima.

Posebna pohvala, iako nisu ušli u top 10:

Bomba Dejana Lovrena protiv Walesa