George Wood/Getty Images
IGRAČ ZA BUDUĆNOST

ODIGRAO SVEGA PAR MINUTA PROTIV DINAMA, RIJETKO DOBIVA PRILIKU, ALI NEMA TIH NOVACA ZA KOJE BI GA KLUB PRODAO 'Nećemo ga pustiti ni za 500 milijuna'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2019. 14:46

Veznjak je, ima 19 godina, rijetko dobiva priliku, ali ako pitate Pepa Guardiolu on je jedini igrač kojeg nitko ne može kupiti od Manchester Cityja.

Riječ je o Philu Fodenu, mladiću kojeg hrvatski ljubitelji nogometa najbolje pamte po golu kojim je postavio konačnih 2:0 u susretu Dinama i 'Građana' na Etihadu. Foden je, podsjetimo, u drugom kolu Lige prvaka u prvoj minuti sudačke nadoknade zamijenio Davida Silvu, a u petoj se već upisao u strijelce.

Foden je nedavno i produžio ugovor sa Cityjem, a britanski mediji tvrde da mu isti donosi 30 tisuća funti tjedno.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019  Manchester City's Phil Foden scores their second goal   REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

"Nismo mu slučajno dali ugovor. On je jedini igrač kojeg ni pod kojim okolnostima nećemo prodati. Jedini. Čak ni za 500 milijuna eura. Phil ne ide nigdje - Phil je City. Nećemo nikoga dovoditi na njegovu poziciju. Kad David Silva ode, mi točno znamo tko će biti naš novi čarobnjak. On je odrastao s nama. Jedan je od nas i bit će briljantan, jedan od najboljih u Ligi", riječi su Guardiole koji je objasnio i zašto mu daje slabu minutažu:

"Ne volim ga izostavljati iz određenih utakmica, ali moram misliti na cijelu momčad. Phil to razumije. On zaslužuje više minuta, ali nije mu lako s ovom konkurencijom", zaključio je Pep.

Linker
16. travanj 2024 20:04