Tomislav Kristo / Hanza Media / Hanza Media
NE OTKRIVA NIŠTA

ODLAZI ILI OSTAJE? DINAMOV 'MR. DERBI' ZAKOPČAN DO GRLA 'Ponude? Morate pitati Zdravka, za sada sam tu, lijepo je vrijeme ovdje'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 09. veljača 2017. 11:45

U Dinamo se nakon tri godine izbivanja vratio Sammir, stigao je i Marcos Guilherme, ali sudbina u klubu najboljeg strijelca aktualnog prvaka, El Arabija Hilala Soudanija, glavna je priča zimskoga prijelaznog roka.

Vijesti o njegovoj mogućoj selidbi na Otok punile su novinske stupce, još se u prosincu pričalo o interesu klubova iz donjeg doma Premiershipa, najviše se spominjao prelazak u Sunderland, k bivšem treneru Manchester Uniteda Davidu Moyesu.

Zatim se govorilo i o nemoralnoj ponudi (iznos se vrtio oko milijun i pol eura po sezoni) zagrebačkog kluba, kojom bi “modri” privoljeli Alžirca na ostanak, u proljetnom lovu na Rijeku.

Alarm se upalio kada je alžirski izbornik Georges Leekens izjavio da “Soudani sigurno neće igrati jer njegova ozljeda nije laka”, nakon prvog kola afričkog Kupa nacija, no ispostavilo se da je ozljeda ipak lakše prirode. Onda je Soudaniju stopirana i viza za odlazak na pripreme u turski Belek.

Sadržajna zima za 29-godišnjaka, koji trenutno odrađuje individualne treninge u Maksimiru. Vidno raspoložen u iščekivanju raspleta, zna da je u win-win situaciji.

Naime, ako ne potpiše novi ugovor, na ljeto može otići kao slobodan igrač, a s novim, “podebljanim ugovorom” postao bi najplaćeniji igrač Dinama.

- Sretan sam u Zagrebu, čekam da se suigrači vrate s priprema i da počnemo s treninzima - izjavio je nasmijani Soudani.

Što se dogodilo s vizom?

- Eto, tako je ispalo, nisam uspio dobiti vizu za Tursku, zbog produljenja Dinamova boravka tamo.

Ozljeda vas je zaustavila već u prvom kolu Kupa nacija, niste mogli pomoći momčadi da prođe skupinu.

- Nedostajalo je sreće, imali smo momčad sposobnu za osvajanje naslova, ali to je nogomet, Kamerun je na koncu zasluženo slavio. Jako sam tužan zbog ispadanja, okrećem se igranju u klubu.

Igranju u Dinamu?

- Tu sam sada. Čekam da se suigrači vrate u Zagreb - izbjegao je Alžirac odgovor sa smiješkom, ali nismo odustajali.

Imate li ponuda?

- Morate Zdravka (Mamića, nap. a.) pitati. Lijepo je vrijeme ovdje, za sada sam tu.

Koliko dugo ostajete?

- Vidjet ćemo.

Poznato lice vratilo se u Zagreb nakon igranja u Getafeu i kineskoj ligi, Sammir će nakon tri godine izbivanja ponovno navući “modri dres”. Dijelili ste svlačionicu s njim, a u intervjuu na dolasku izjavio je da ste ostali u prijateljskim odnosima.

- Razgovarali smo prije nego što je došao. Stalno smo se čuli, i po nekoliko puta tjedno dok je bio u Španjolskoj, pa u Kini. Poznajem ga jako dobro, sretan sam što je ponovno ovdje. Kada sam stigao u Zagreb, s njim sam se sprijateljio jer obojica govorimo portugalski. Puno mi je pomogao u prilagodbi na novu sredinu, znam da će on sada momčadi pomoći da osvoji prvenstvo.

Slijedi zanimljiv nastavak HNL-a, Rijeka gleda s vrha tablice, “razdaljina” iznosi šest bodova.

- Znam, ali to je trenutna situacija, puno će se još igrati do kraja prvenstva. Iskreno, nakon pobjede u derbiju na Poljudu postao sam 99 posto uvjeren da ćemo obraniti naslov. U takvoj utakmici slavili smo i vratili se s tri boda s teškog gostovanja u Splitu. To nam je dalo ogromno samopouzdanje za dalje. Svi znaju da prvih šest mjeseci nismo bili na očekivanoj razini, utakmica je bilo puno, raspored je bio naporan, nakupilo se i ozljeda... Znam da to nije opravdanje, ali uvjeren sam da će sada biti malo drukčije. Momčad je odradila jako dobre pripreme u Turskoj. Sretan sam zbog dobrog raspoloženja u momčadi, svakog sam dana razgovarao s Machadom i Markom Marićem (pomoćnim trenerom, nap. a.), znam sve pojedinosti o momčadi.

Hoćete li biti spremni za prvu utakmicu protiv Slavena Belupa, koja je na rasporedu 18. veljače?

- Mislim da ću biti spreman za tu utakmicu, pobjeda je imperativ. Znamo da, ako ne osvojimo naslov, ispadamo iz igre za Ligu prvaka - rekao je Soudani.

- Sa mnom ili bez mene, bitno je da Dinamo osvoji naslov prvaka Hrvatske - dodao je znakovito.

Linker
01. svibanj 2024 21:09