Matija Djanjesic / CROPIX
NOVI ADUT

ODLIČNE IGRE U HNL-U NISU PROŠLE NEZAPAŽENO, NAPOKON JE ZA OVOGA RASNOG STRIJELCA STIGAO I DALIĆEV POZIV Zbog Kramarića se otvorilo mjesto u napadu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 16:58

Uz 23 igrača koje je pozvao na priprema za Slovačku i Azerbajdžan, Zlatko Dalić uvrstio je pet imena na listu pretpoziva. Riječ je o rezervacijama prema njihovim klubovima; ako bi naknadno iskrsnula potreba za nekim, mogao bi ga nesmetano pozvati.

One koji nemaju te predbilježbe klubovi nisu dužni pustiti. Na tom je popisu Andrej Kramarić, pro forme, ako bi se čudesno oporavio, Marko Rog, dvojica igrača Hajduka - Mijo Caktaš, koji je već igrao za nacionalnu vrstu s Tunisom, i Josip Juranović. Na poziciji desnog beka Dalić ima Jedvaja i Bartoleca, ali za slučaj potrebe dodao je i treće ime. Hajdukov igrač već je duže pred vratima nacionalne vrste. Službeno ima jedan nastup, u Kini, kad je pretežno bila selekcija HNL-a.

Osim Mislava Oršića, nijedan nastup za A vrstu nema ni Antonio Mirko Čolak, iako su obojica igrala za Hrvatsku u mlađim danima. Čolak je u formi, zabija važne golove za ekipu s Rujevice.

Izbornik mu je dao status treće opcije na poziciji centarfora, uz Rebića i Petkovića. Eventualnim izostankom nekog od njih imao bi velike šanse da dobije i poziv.

Peti je među pretpozivima Filip Benković. Klupa u Leicesteru, kao i ozljeda u prvoj utakmici na Euru U-21 s Rumunjskom, u kojoj se nije proslavio nastupom, bacili su ga za stepenicu niže, jer u protekloj je akciji, s Tunisom, bio čak i starter. Tada je izbornik o njemu govorio vrlo pohvalno, ali Benković nikako da zaigra na razini i u kontinuitetu koji su potrebni reprezentaciji.

Linker
26. travanj 2024 06:46