Harry Trump Getty Images
KAD SE IGRAJU KVALIFIKACIJE?

ODLUKA JOŠ NIJE SLUŽBENA, ALI SE OČEKUJE DA ĆE TO POSTATI UEFA je predložila da se baraž igra u lipnju, hoće li se naći dovoljno prostora u kalendaru?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2020. 17:52

Odgođeno je Europsko nogometno prvenstvo. Ono će se odigrati od 11. lipnja do 11. srpnja, ali ne ove, već sljedeće godine. Odluka je to koju je krovna europska nogometna federacija (UEFA) donijela na video-konferenciji u utorak, na kojoj je uz predsjednike nogometnih saveza 55 zemalja članica sudjelovalo i još pokoje znakovito nogometno lice, poput ljudi iz ECA-e, europskog udruženja klubova te predstavnika sindikata nogometaša.

Naravno, sukladno odgađanju EURA, odgodit će se i kvalifikacijske utakmice, odnosno doigravanje za kontinentalno nogometno natjecanje. Umjesto u ožujku, reprezentacije će svoje baraže u skupinama A, B, C i D Lige nacija igrati u lipnju ove godine. Iako odluka još nije službena, što se očekuje da će postati do kraja dana, UEFA će na taj način pokušati ublažiti udarac kojeg je pandemija koronavirusa nanijela sportskim događajima.

Iako bi i finala Europske lige, odnosno Lige prvaka trebala biti odigrana krajem lipnja, UEFA će vjerojatno naći tjedan dana u kalendaru kako bi se u njega ugurale i obveze reprezentacija.

Hrvatska ne mora igrati u lipnju ove godine, ostaje za vidjeti hoće li se Vatreni uopće okupljati, ali radna tijela UEFA-e u sljedećim će danima morati razraditi kalendar za ostatak svojih natjecanja ove godine, odnosno za ona koja se održavaju sljedeće.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini s Engleskom Češkom i pobjednikom baraža grupe C.

Put "A": polufinale: Island - Rumunjska, Bugarska - Mađarska.

Put "B": polufinale: BiH - Sjeverna Irska, Slovačka - Republika Irska.

Put "C": polufinale: Škotska - Izrael, Norveška - Srbija.

Put "D": polufinale: Gruzija - Bjelorusija, Makedonija - Kosovo.

Linker
24. travanj 2024 19:33