REUTERS
TRAŽENI HRVAT

ODRAĐUJE SJAJAN POSAO S EINTRACHTOM, ALI VEĆ GA TRAŽE GIGANTI Nijemci se raspisali: Kovač među tri kandidata za trenera velikana, i ne, nije Bayern!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2018. 17:59

San o Ligi prvaka traje u Frankfurtu, Eintracht je jučer ostvario petu domaću pobjedu u nizu, dobili su susjede iz Mainza te tako ostali u utrci za elitno klupsko natjecanje. Jedan od najboljih u vrlo dobroj Kovačevoj momčadi bio je Ante Rebić, asistent i strijelac.

Od 2000. godine Eintracht nije povezao pet domaćih pobjeda, tada je trener bio Felix Magath, koji je kasnije otišao u Bayern postavši prvi trener Bavaraca koji je povezao dvije dvostruke krune. Tim bi putem u budućnosti mogao i Niko Kovač, ali prije toga mora dovršiti posao u Frankfurtu, a ove sezone bi sve moglo završiti izlaskom na europsku pozornicu.

Football Soccer -  Eintracht Frankfurt v FC Bayern Munich - German Bundesliga - Commerzbank arena, Frankfurt, Germany - 15/10/16 - Frankfurt's coach Niko Kovac reacts REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.   - LR1ECAF1530AE
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ipak, pojavila se priča kako je ispadanje od RB Salzburga vjerojatno zapečatilo sudbinu Petera Stögera na klupi Borussije iz Dortmunda. Austrijski stručnjak koji je stigao u prosincu prošle godine, potpisavši ugovor do kraja ove sezone, nije napravio bitan pomak u odnosu na Bosza i njemački mediji raspisali su o njegovu mogućem nasljedniku.

Tri su kandidata koja se spominju, Ralph Hasenhüttl, aktualni trener RB Leipziga, drugi je vječna patnja Lucien Favre, trener Nice, a treći je Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik ima ugovor s Eintrachtom do 2019. godine, klub iz Frankfurta nudi mu novi, ali 46-godišnjak je pregovore odgodio do ljeta.

Linker
02. svibanj 2024 02:10