Sandro Rubinic / CROPIX
POMALO MISTERIOZNA OZLJEDA

ODREKAO SE UNOSNOG UGOVORA KAKO BI DOŠAO NA RADAR ZLATKA DALIĆA Što se događa s velikim pojačanjem kluba s Rujevice?

RIJEKA Desni branič vratio se na Rujevicu kako bi oživio igračku karijeru, nadao se da bi ga možda ‘ulovio’ i radar izbornika Hrvatske Zlatka Dalića, ali zbog ozljede koljena i dalje čeka svoje prve minute kod Igora Bišćana
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. travanj 2019. 12:44

Da se na kraju zimskog prijelaznog roka provela anketa među navijačima Rijeke s pitanjem koji će od novih igrača predstavljati najveće pojačanje za Bijele, sigurni smo da bi najveći postotak stajao pokraj imena Ivana Tomečaka. Desni branič rođen u Zagrebu, kojem su u Dinamu pretpostavljeni neki drugi kada se očekivala njegova igračka eksplozija, nakon epizoda u Dnjipru, Al Nassru, Mechelenu i Club Bruggeu vratio se na Rujevicu kako bi oživio svoju igračku karijeru i izborio se za još jedan unosan ugovor u nekoj od liga u kojoj je nogomet bitan.

Postavljeni štapovi

I nije to bio jedini Tomečakov motiv, ovaj odlični desni branič dobro je upoznat i s problemima koje Vatreni imaju na desnom boku i nema dvojbe da je i to bila karta na koju su Riječani igrali kada su dogovarali njegov angažman.

Uostalom, prema sličnom receptu na Rujevici su prije četiri godine pokušali dovesti Danijela Pranjića koji se pokušavao osloboditi okova Panathinaikosa kako bi dobio priliku negdje igrati standardno i izboriti se za nastup na Euru 2016. godine, pa tamo skrenuti pažnju nekog kluba koji će mu omogućiti još jedan bogati ugovor. Na kraju se nije poklopilo, iako je Pranjić želio doći (u Rijeci mu žive roditelji) Panathinaikos je bio neumoljiv...

HNK Rijeka (screenshot)

Ivan Tomečak bio je bolje sreće s Club Bruggeom koji nije radio probleme oko raskida iako ga je platio 1,5 milijuna eura, a sam igrač se lako odrekao unosnog ugovora nadajući se da će s nekoliko dobrih partija za Rijeku i pronalaskom stare forme brzo doći na radar izbornika Zlatka Dalića.

Ipak, priča se nije krenula razvijati kako su se nadali Tomečak, Rijeka, možda i sam izbornik Dalić, koji mora kemijati na desnom boku, dok Tomečak na Rujevici i dalje čeka svoje prve minute. Razlog? Ozljeda koljena koja je više neugodna nego teška i s kojom je Tomečak imao problema još dok je brojao svoje zadnje dane u Bruggeu.

I već pomalo misteriozna pa je Tomečak umjesto sa suigračima u Velikoj Gorici koje je gledao preko malih ekrana prošlu subotu proveo u Triblju. Tamošnje jezero na Kvarneru je meka za one kojima je draži ribolov u slatkoj vodi nego u moru, a Tomečak kao pasionirani ribič nije propustio lijep dan iskoristiti u prirodi.

Na svom Instagram profilu, gdje se mogu pronaći njegove fotografije i s nekim od kapitalnih ulova, pohvalio se uredno postavljenim štapovima koji su čekali ugriz šarana, amura, soma... Barem na tom polju da uzme neki trofej kad ga već lopta (čitaj: zdravlje) u ovom periodu neće.

View this post on Instagram

A post shared by Ivan Tomecak (@ivantomecak) on

Na travnjaku navijači Rijeke još čekaju njegov povratnički nastup, taj povratak je stalno blizu, ali nikako da se i dogodi.

- Tomečak je u situaciji da bi, ako ne bude novih komplikacija, mogao konkurirati, njegov nalaz je dosta dobar i od idućeg tjedna bi trebao podizati intenzitet svoga rada - rekao je Bišćan još sredinom ožujka, očekivalo se da će Tomečak u Pazinu tijekom reprezentativne stanke odigrati koju minutu za Bijele, ali njegovo ponovo navlačenje riječkog dresa preko glave i dalje se nije dogodio.

I Tomečak je tada zvučao optimistično, očekivao je da će brzo biti na travnjaku, ali čim je podignuo intenzitet treninga vratila se bol u koljenu. Uslijedilo je klupsko objašnjenje da se s njim još neće riskirati, Bišćan je uoči Lokomotive tek konstatirao da bi bilo dobro kada bi ga mogao koristiti pola sata i dobiti nekoga tko će donijeti nešto konkretnije, ali pouzdanog braniča i dalje nema u zapisniku...

Silno nedostaje

Kada će Igor Bišćan moći računati na svog suigrača iz zajedničkih dana u Dinamu u ovom je trenutku teško prognozirati što se može iščitati i iz službenog očitovanja kojeg smo po tom pitanju dobili od klupskog glasnogovornika Alena Fućka:

- Kod Tomečaka se radi o rupturi miotendinoznog dijela semimembranosusa koji je u fazi cijeljenja, ali još nije u fazi za povratak u trenažni proces.

Drugim riječima Tomečak još neko vrijeme neće biti u treningu, pitanje je i koliko će mu trebati da dođe na neku razinu koja će Bijelima biti potrebna u obrani drugog mjesta i lovu na Rabuzinovo Sunce, samim time prilično je i upitno hoće li u nekoj ozbiljnijoj mjeri moći participirati ove sezone. Šteta, jer Tomečak silno fali Igoru Bišćanu budući da bi mu otvorio mnoge druge opcije, baš kao što Tomečaku fale utakmice. Ipak, nije sve izgubljeno, primjer nekadašnjeg suigrača Marina Leovca može mu dobro poslužiti, jer nakon što se poslije stanke u PAOK-u dugo borio s ozljedama uspio se vratiti u reprezentaciju. A to je i Tomečaku konačni cilj...

Linker
06. svibanj 2024 04:32