Lewis Storey Getty Images
PIŠU ENGLEZI

ODRŽAN NOĆNI SASTANAK NA KOJEM JE DONESENA VELIKA ODLUKA Stiže impresivna službena ponuda, Slaven Bilić odvodi jedno od najvećih otkrića novog Dinama?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 09:37

Sve to što se posljednjih tjedana i ovih dana događa(lo) WBA-u (pet utakmica bez pobjede) moglo bi otvoriti put Mislavu Oršiću prema svlačionici Slavena Bilića. Bilić je i sam rekao da bi volio dovesti Oršića, činilo se da je desetak milijuna eura koliko traži Dinamo Englezima previše, no, nakon novog poraza, ulaska u krizu i ozljede upravo igrača na čijoj poziciji igra i Oršić, možda WBA ipak krene u ofenzivu prema hrvatskom reprezentativcu.

U srijedu i engleski Telegraph javlja kako Bilić definitivno kreće po sjajno Dinamovo krilo, kao i da je vodstvo kluba nakon hitnog noćnog sastanka donijelo konačnu odluku - WBA planira ponuditi Dinamu 10 milijuna eura za pojačanje 'koje bi vratilo momčad na pobjedničke staze', tvrdi engleski dnevnik.

WBA je još uvijek na vrhu, s bodom više od Leedsa, međutim, naziru se ‘rupe u trupu’. U zadnjih šest utakmica od 18 bodova WBA je uzeo samo četiri, kroz četiri remija, a u ponedjeljak ga je na njegovom stadionu šokirao slabašni Stoke (0:1), momčad koja se bori za ostanak. Dakle, dva poraza i četiri remija, to je, nedvojbeno, znak za alarm.

Trnava, 251018.
City Arena, stadion Antona Malatinskeho.
Utakmica 3. kola UEFA Europa lige, grupa D, FC Spartak Trnava - GNK Dinamo Zagreb, utakmica se igra  pred praznim tribinama, zbog kazne koju je Spartak dobio zbog rasizma.
Na fotografiji:     Mislav Orsic, Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

- Možemo reći da je to mini-kriza, ali ovo je grupa igrača koji su doveli momčad od vrha i mi smo još uvijek lideri. Ova momčad, zajedno sa stručnim stožerom i navijačima napravila je i sve te odlične rezultate ove sezone - rekao je Bilić nakon utakmice te dodao:

- Naravno, ovaj poraz je udarac za nas, ali ne možemo se sad povući nekamo u kut i govorimo ‘to i to’. Dečki su se trudili, dali su sve od sebe, međutim, nisu odigrali dovoljno kvalitetno za pobjedu.

Svježa krv

Campbell je pobjednički gol zabio već u devetoj minuti, a nesreća po Bilića ni ovaj put nije došla sama. Naime, već u četvrtoj minuti iz igre je izišao Grady Diangana, ponajbolji Bilićev igrač ove sezone. Zabio je pet pogodaka, upisao i šest asistencija, a onda se ozlijedio, baš protiv Birminghama (3:2), u zadnjoj utakmici koju je WBA dobio. U iduće četiri utakmicde bez njega, poraz i tri remija. Vratio se u prošlom kolu u još jednom remiju (2:2 s Charltonom), odigrao u toj utakmici 20 minuta. Protiv Stokea je bio u udarnih 11, Bilić se ponadao da mu se važan igrač vratio, no, ozljeda koljena očito nije prošlost, ponovila se i pitanje je koliko će Diangana izbivati s terena.

- Možemo pričati o tome da je Gradyjeva ozljeda bila težak udarac za nas, kao i rani pogodak koji smo primili nakon naše izgubljene lopte. No, opet, bilo je dosta vremena da se vratimo u igru, zabijemo gol. Ipak, bili smo prenervozni i premalo hrabri, nedostajalo nam je samopouzdanja i nismo uspjeli okrenuti utakmicu.

Ali, neočekivani je poraz bio i prilika Biliću da još jednom kaže kako njegovoj momčadi trebaju novi igrači, svježa krv u toj borbi za promociju u Premiership. Pogotovo ako se pokaže da Diangana neće tako brzo na travnjak.

- Radimo na pojačanjima, nadam se da ćemo uspjeti dovesti igrače koje želimo. Trebamo li ih? Da, trebamo ih, svaka ih momčad treba. Nova lica bi definitivno pomogla, pogotovo u ovoj situaciji, premda, ne mislim da oni mogu odmah sve promijeniti. Ali, ako i ne dođu novi, mi imamo ove igrače, koji su nas doveli do vrha ljestvice. Ti su igrači ključni, njih imamo. Nije trenutak za paniku i plakanju, ali nije niti vrijeme za reći ‘bio je to loš da u uredu’. Ne, nije tako.

Slijedi li nova ponuda?

Tako zbori Bilić, koji je prokomentirao i ozljedu Dianagane.

- Ne znam koliko je ozbiljno. Nažalost, u pitanju je ista noga. I nije da smo ga gurali da se vrati, htjeli smo biti s njim dvostruko sigurni. Vidjet ćemo...

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 18:12