Tomislav Krišto / CROPIX
DINAMO DAO BRATU

Ogorčeni Ivković: ‘Mamić me prevario, obećao mi je Dinamo. Ne želim ga vidjeti!’

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 19. prosinac 2013. 09:05

Imenovanje Zorana Mamića za glavnog Dinamovog trenera nikoga nije pogodilo kao - Kajzericu?! I dok su Dinamovi skupštinari pljeskali najnovijoj ekshibiciji Zdravka Mamića, na Kajzerici su se mrštili i ozbiljno naljutili. Pogađate, tom odlukom najviše je bio pogođen Tomislav Ivković. Nakon što je proglašen trenerom godine, a nisu mu uručili trofej “Tomislav Ivić”, sada mu je kroz prste iscurio i posao kojemu je posvetio cijeli život - mjesto Dinamovog trenera. Makar je imao čvrsto Mamićevo obećanje i makar je sve bilo dogovoreno.

Dinamo ipak bratu

Iz krugova bliskih Ivkoviću saznali smo da je već prije mjesec dana sve dogovorio s glavnim Dinamovim menadžerom i da je u novu, 2014. godinu trebao krenuti kao šef Dinamovog stručnog stožera. Međutim, Zdravko Mamić je posao dao bratu, uvjeren da je Zoran dugoročno rješenje za preporod “modre” momčadi, koja ni ove jeseni nije uspjela dočekati Božić u Europi. Također saznajemo da se Ivković ozbiljno naljutio na Mamića, jer je prekršio obećanje, a u jednom društvu je rekao: “Zdravko je pogazio riječ, ne želim ga više vidjeti, naša suradnja je gotova...” Tomislav Ivković se tako pridružio nizu Dinamovih trenera, Zlatku Kranjčaru i Velimiru Zajecu, koji su otjerani iz Maksimira.

Diskretna večera

A bio je doista vrlo uspješan u svom poslu, od Lokomotive je stvorio respektabilni klub, koji, iako je ostao bez pola momčadi (Kramarić, Antolić, Boras, Maleš), i dalje je igrao vrlo važnu ulogu u hrvatskoj ligi i borio se za vrh. Nesumnjivo je to i djelo Ivkovićevih ruku. Ali, sada je između Kajzerice i Maksimira puklo, nakon što je Ivković, duboko povrijeđen, poručio Mamiću da ga je izigrao i najvjerojatnije ga čeka otkaz. Ili će se možda, kada se Ivkovićeva ljutnja slegne, nesporazum izgladiti na nekoj diskretnoj večeri.

Kada sam nedavno saznao da će Dinamovu omladinsku školu preuzeti sustavni i pedantni Marijan Vlak, povjerovao sam da on simbolizira zaokret, da se klub vraća nogometašima, koji su pokazali nadarenost za tu vrstu posla. Očekuje se da će Vlak pomesti tzv. laptop-trenere, koje je u Maksimiru naselio Romeo Jozak i da će Dinamove juniore, kadete i pionire dati u ruke trenerima koji su i sami izrasli u Dinamovoj omladinskoj školi. Poput Mlinarića, Deverića, Komljenovića, itd. Bio je to dobar pokušaj, kao što je obećanje dano Ivkoviću bio grubi faul...

Maksimirski vizionar ipak nije ušao u ozbiljniji zaokret, momčad je dao u ruke bratu, koji se dugo branio da ga taj posao ne zanima, ali se na nagovor starijeg brata naglo zainteresirao.

Mamićeva presuda

U rukama mu je jedna od nadarenijih Dinamovih generacija (Halilović, Murić, Antolić, možda i Pjaca), sad ćemo vidjeti kakav je “klesar”.

Tomislav Ivković će vjerojatno dobiti otkaz, a za njegovo mjesto već se “tuče” nekoliko trenera. Kao glavni kandidat za klupu Lokomotive spominje se Ferdo Milin, a favorit glavnog menadžera Lokomotive Božidara Šikića je Ante Čačić, bivši trener Dinama i Maribora. Naravno, o tome će opet odlučivati Zdravko Mamić, koji vuče konce i na Kajzerici, jer, Dinamo i Lokomotiva su pupčano vezani i to odavno nije tajna.

Linker
18. svibanj 2024 14:07