Alexis Sciard/zuma Press/profimedia
SAMO ZA BOGATAŠE

Astronomski iznosi ulaznica za Olimpijske igre, od cijena za utakmice Hrvatske boli glava

Finale rukometa košta 290 eura, vaterpola 190, boksački dan 100, a atletika 295 eura...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2024. 13:51

Ljeto 2024. bit će prava sportska poslastica za sve gledatelje, navijače. Sve nas koji uživamo u sportskim spektaklima najviše razine. Ljeto u kojem primaran odabir neće biti kamo na more, koji grad, hotel, kamp, privatni smještaj plažu. Prvenstveni cilj ovog ljeta bit će Njemačka i Pariz. More je izvan mode. Njemačka će biti poprištem najboljih nacionalnih nogometnih momčadi na kontinentu, od 14. lipnja do 14. srpnja. Samo koji dan kasnije, 26. srpnja pali se olimpijski plamen u Parizu.

Počet će najveći sportski događaj, Olimpijske igre koje će potrajati do 11. kolovoza. Nema nikakve dvojbe da će njemački stadioni biti krcati hrvatskim navijačima. Em mnoštvo Hrvata živi ondje i u susjednim državama, em se dakako nemalena navijačka “vojska” sprema i iz domovine.

Boksački dan s istom cijenom

Cijene ulaznica za nogometni Euro dakako variraju, od stupnja natjecanja do dijela tribina, ali recimo da su za prvi dio natjecanja najjeftinije ulaznice 30 eura, za finale 90 eura. Dakako, takvih je bojimo se jako malo i vrlo ih vjerojatno više niti nema. Uglavnom se, ako je suditi po jučerašnjem pretraživanju po internetu, cijene kreću oko 200 eura po utakmici. Govorimo o susretima Vatrenih u skupini, protiv Španjolske, Albanije i Italije.

image
FLORIAN HULLEU Afp

No oni koji požele pogledati nastupe hrvatskih sportaša i sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu, suočit će se s baš “olimpijskim cijenama”. Primjerice, eliminacijski dan boksačkog turnira, za bodriti primjerice Brodsku kobru Gabrijela Veočića koštat će vas 100 eura. To je upola manje od košarke, pa ako nam se Sesarova vrsta domogne Pariza, utakmicu u skupini se neće moći gledati ispod 80 eura! Za žene već puno manje, od 50 eura za jednu do 90 eura za dvije utakmice u skupini. Dakako, kako će se turnir primicati kraju, tako i cijena raste, od 120 pa do 200 eura.

Rukometaši su nam u borbi za Olimpijske igre, a za rukometni se turnir prodaju ulaznice po 90 eura, ali za taj novac možete pogledati 2 utakmice u skupini. Četvrtfinale već košta 150-160 eura. Pitate za finale rukometa? Odmah spremite 290 eura!

Za praćenje Sinkovića - 90 eura

Vaterpolo u kojem će naše Barakude, svjetski prvaci i europski doprvaci sasvim sigurno biti jedni od kandidata za najviši plasman, ima cijene koje su za ovaj sport astronomske. Primjerice, za skupinu 70 eura, ali možete gledati dva susreta, ako vam je to utjeha. Za četvrtfinale 90 eura, također za dvije utakmice. No za brončanu kolajnu valjat će izdvojiti 115 eura, a za olimpijski finale u vaterpolu 190 eura.

Realno je očekivati medalju u taekwondou, a večernji program u kojem će se “dijeliti” medalje nećete moći gledati ispod 190 eura. U veslanju ništa ispod 90 eura. Nisu još objavljene cijene za sve sportove, ali za atletiku koja je poslovično među najgledanijima i najatraktivnijima, takve su i cijene. Dobro, nisu baš atraktivne, ali shvatili ste što mislimo. Kvalifikacije počinju s cijenom 200 eura, a finalni program 295 eura.

Sve je to šala mala prema ulaznicu za otvaranje OI, uz rijeku Seinu koje košta 2700 eura! Naime, predviđeno je da puk jasno i besplatno sve to pogleda uz obalu rijeke, ali ona najatraktivnija, najbolja mjesta će se ipak prodavati. Pa, ako netko želi i ima... Zatvaranje Igara na Stade de Franceu će koštati 1.100 eura sjedalica.

Dobro, zato uvijek možete bez problema pogledati nogometnu utakmicu na olimpijskom turniru za 24 eura.

Linker
10. ožujak 2024 03:13