Pariz su četvrte Igre Valenta i Martina Sinkovića

 MARTIN SINKOVIĆ
DRUGI VESLAČKI DAN

Braća Sinković započinju parišku olimpijsku priču: ‘Rumunji su zbilja dobri, ali mi idemo po prvo mjesto‘

Za Sinkoviće je to tek zagrijavanje, ali ne treba nimalo sumnjati kako ne ciljaju samo mirni prolaz
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 28. srpanj 2024. 07:36

U nedjelju u 11.10 u kvalifikacijama dvojaca ‘bez’ svoj četvrti olimpijski nastup započinju Valent i Martin Sinković. Kao i kod dvojaca na pariće, na Igrama nastupa 13 posada što znači da će prva tri mjesta u svakoj od tri skupine značiti izravni plasman u polufinale. Za Sinkoviće je to tek zagrijavanje, ali ne treba nimalo sumnjati kako olimpijski pobjednici iz Tokija u ovoj disciplini ne ciljaju samo mirni prolaz. Žele si potvrditi osjećaj nakon priprema na Perući i poslati poruku suparnicima kako su opet spremni za - sve.

U skupini imaju Rumunje Florina Sorina Lehacija i Florina Artenija, Talijane Davidea Cominija i Giovannija Codata i dobre poznanike braću Lončarić, njihove vršnjake (2000.) i također blizance Dovydasa i Domantasa Stankunasa.

Rumunjska kombinacija je nova, ali su u prvom i jedinom nastupu ove godine osvojili europsko srebro i jasno je da će oni biti dobar test za Sinkoviće.

- Imat ćemo pravu utrku i to mi je drago jer ćemo odmah vidjeti gdje smo. Rumunji su stvarno ozbiljan suparnik i očekujemo da ćemo morati ići do kraja da ih dobijemo. Definitivno ćemo ići na prvo mjesto, nećemo ništa kalkulirati tako da će biti jako zanimljivo - kaže Valent Sinković.

Zanimljivo je da su se Rumunji igrali skrivača kod prvih prijava olimpijskih posada pa su tako u dvojcu ‘bez’ prijavili drugu kombinaciju, kao što su to napravili i u nekim drugim disciplinama, ali na kraju ćemo vidjeti one koje su Sinkovići i očekivali nakon onoga što su pokazali na EP. (rb)

Linker
21. rujan 2024 08:41