ARIS MESSINIS Afp
SA ŠPANJOLCIMA ZA PROLAZ

Cindrić nakon debakla Hrvatske: ‘To moramo popraviti. Pouka je da se ovako ne može igrati. I ne smije‘

Hrvatski rukometaši dali su svoje viđenje poraza od Švedske
Piše: SNObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 17:05

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je najveći poraz u povijesti olimpijskih turnira, Šveđani su slavili 38:27 i nanijeli Hrvatskoj drugi poraz u Parizu.

Teško je biti pametan poslije ovakvih utakmica, no jedan od najiskusnijih, Luka Cindrić, stao je pred kamere HRT-a i dao svoje viđenje dvoboja.

- Mislim da smo odlično krenuli, ne samo Kuzmanović, i obrana i napad su dobro funkcionirali. Ali oni su nas stigli i poveli, a mi smo mentalno pali. Događalo nam se to i prije, i na ovom turniru i općenito. Da nemamo snage za vratiti se u utakmici. Ako želimo išta, to moramo popraviti. Znamo mi igrati rukomet, ali uvuče nam se neka nesigurnost, radimo greške koje inače ne radimo. Trebamo ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje - kazao je Cindrić pa nastavio:

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Nisu nas oni ničim iznenadili. Loše smo igrali obranu, u napadu smo uzimali nerezonske šuteve. Moramo i možemo puno bolje.

Španjolska?

- Prošli smo puno puta kroz ovakve situacije, treba nešto naučiti iz ovoga i to je to. Pouka je da se ovako ne može igrati. I ne smije - zaključio je.

Stup naše obrane Veron Načinović ovako je prokomentirao poraz:

- Možemo reći da smo se raspali ovu utakmicu. Otvorili smo dobro, ali kasnije je sve krenulo nizbrdo. Ali mislim da ćemo se brzo dignuti. Svi žele agresivnost, svi žele dobru obranu. Nekad ne ide - kazao je za HRT i dodao:

image
DAMIEN MEYER Afp

- Čekaju nas Španjolci, idemo se pripremiti, šanse još imamo i vjerujemo u pobjedu.

Zvonimir Srna smatra da manjak agresivnosti nije bio problem, već da je on puno dublji.

- Zabijali su nam iz naših loših napada, brzopleto smo šutirali i donosili odluke. Zasluženo su nas pobijedili, idemo dalje.

Za Šveđane je ovaj susret bio biti ili ne biti.

- Pa je, ali bila je i nama jako važna utakmica. Ušli smo opet dobro, Kuzma je sve branio, igrali smo dobro u obrani, ali smo dopustili da nam se priključe. Uvijek je teže loviti rezultat. Palicka nam je branio sve živo, oni su dolazili do lakih golova, pokušali smo 7 na 6, ali ni to nam nije prolazilo - kazao je Mario Šoštarić.

- Jako težak poraz, moramo se podignuti, skupiti glave i napraviti sve da pobijedimo Španjolce.

image
ARIS MESSINIS Afp

Linker
09. rujan 2024 22:55