Simone Biles

 GABRIEL BOUYS Afp
MUKA U SJENI USPJEHA

Djetinjstvo iz pakla najbolje svih vremena: Majka ovisnica je ostavila i bankrotirala, sada traži oprost i novac

Bila je opterećena drogom, alkoholom i dugovima te nekoliko puta završavala u zatvoru
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 17:02

Simone Biles vratila se kući nakon blistavog pariškog izdanja kojim je svoju kolekciju povećala za još četiri olimpijske medalje, pa ih sada na kontu ima ukupno 11 - sedam zlatnih, te po dvije srebrne i brončane. Za mnoge je time i definitivno učvrstila status najbolje gimnastičarke svih vremena, a Pariz je nedvojbeno potvrdio i da se radi o jednoj od najvećih sportskih zvijezda današnjice. Nakon što je i na zatvaranju Igara bila dio američke delegacije koja je preuzela olimpijsku zastavu u ime sljedećeg domaćina Los Angelesa, Biles je napokon otvorila godišnji odmor, a posljednjih dana uglavnom prati supruga Jonathana Owensa koji sa svojim Chicago Bearsima igra pripremne utakmice uoči početka NFL sezone.

Želi joj se približiti

I dok Simone uživa, njezina biološka majka, ovisnostima i dugovima opterećena Shanon Biles, koristi sve načine kako bi se približila slavnoj kćeri. U intervjuu za britanski Daily Mail, Shanon se požalila kako joj se Simone ne javlja, dodavši da ima strpljenja i da će i dalje čekati njezin poziv. A po mogućnosti i novčanu “injekciju”.

image

Simone Biles

Javier Garcia/shutterstock

Shanon ima dugačku povijest ovisnosti o drogama i alkoholu zbog čega se morala odreći Simone i njezine dvije sestre i brata. Nakon što su neko vrijeme živjeli u udomiteljskoj obitelji, Simone i njezinu sestru Adriju posvojili su djed Ron Biles i njegova druga supruga Nellie, dok je ostalo dvoje djece, Ashley i Tevina, posvojila Ronova sestra Harriett. Simone je o svome teškom djetinjstvu govorila u više intervjua posljednjih godina.

- Dok sam odrastala, moja biološka majka borila se s drogom i alkoholom, te svako malo završavala u zatvoru i izlazila iz njega. Nikada nisam imala mamu kod koje bih se mogla skloniti. Sjećam se da sam uvijek bila gladna i uplašena. Odvajanje od majke i smještanje u udomiteljsku obitelj pripremilo me za bolji životni put i osjećam da ne bih bila tu gdje jesam da se nije dogodila ta prekretnica. I dalje bih bila Simone Biles, ali vjerojatno ne Simone Biles koju svi danas znaju. Vjerujem da se sve događa s razlogom i zauvijek sam zahvalna na tome jer sam dobila drugu priliku u životu - ispričala je Simone koja Rona i Nellie danas zove mamom i tatom.

image

Simone Biles

LOIC VENANCE Afp

S biološkom majkom, kao ni s ocem Kevinom Clemonsom koji je također imao brojne probleme s ovisnošću, nema gotovo nikakav kontakt. Shanon se teško miri s time i ističe kako se želi pomiriti s kćeri.

- Samo bih je zamolila da mi oprosti. Možemo li krenuti naprijed? Neka mi ne sudi po mojoj prošlosti. Idemo naprijed. Čekam da mi se javi i da sjednemo. Samo moram biti strpljiva - istaknula je Shanon Biles u intervjuu za Daily Mail.

Osobni bankrot

Dodala je kako je svojedobno osjećala da ju je vlastiti otac izdao jer joj je nakon posvojenja zabranio svaki kontakt s kćerima.

- Trebalo mi je šest godina da ponovno vidim svoju djecu jer je moj otac smatrao da je to najbolje za njih. Bilo je teško odreći se svoje djece, ali morala sam to učiniti jer se nisam mogla brinuti za njih. Bila sam ovisnica, a moj tata nije htio da ulazim i izlazim iz njihovih života kad sam bila u lošem stanju. Bila sam tvrdoglava, nije me bilo briga, vrištala sam “želim vidjeti svoju djecu, zašto mi to radiš”. Tek sam godinama kasnije shvatila zašto je bilo tako. Prvo sam se morala obračunati sama sa sobom.

image

Simone Biles

LIONEL BONAVENTURE Afp

To obračunavanje je potrajalo, a pitanje je i je li završeno. S godinama je Shanon nagomilala niz dugova, a 2018. je podnijela zahtjev i za osobni bankrot. Čak 36 puta je bila na sudu zbog raznih prekršaja i kaznenih djela, a u siječnju 2020. je proglašena krivom za napad te osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu od 180 dana. Posljednje dvije godine se kloni nevolja, tvrdi da je čista i povremeno radi kao blagajnica, no i dalje ima financijskih problema.

- Naravno da bih prihvatila Simoninu pomoć. Ali, do sada je nije ponudila - žali se Shanon i zaključuje:

- Sve što čujem o Simone, čujem od svoga oca. Imam i njezin broj, ali neću ga koristiti. Želim da se ona javi meni. Sada ima 27 godina, udana je, voljela bih biti dio njezina života. Ali jednostavno moram čekati. Željela bih sjesti, razgovarati s njom i odgovoriti na sva pitanja koja možda ima. Ne znam što joj je rečeno, ali želim da čuje pravu stvar.

Linker
05. rujan 2024 11:13