Luka Dončić

 ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp
SUPERSTAR POD UPITNIKOM

Dončić sletio u Ljubljanu i odmah otišao na pregled koljena, pitanje je hoće li biti spreman za Hrvatsku

Naš prvi suparnik u olimpijskim kvalifikacijama živi u neizvjesnosti
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. lipanj 2024. 14:37

Slovenija živi u neizvjesnosti odluke o tome hoće li za reprezentaciju na predstojećim olimpijskim kvalifikacijama zaigrati jedan od najboljih igrača svijeta, Luka Dončić. Iako je slovenski superstar zaključio sezonu u Dallasu porazom u NBA finala opterećen cijelim nizom ozljeda - od kroničnih problema s koljenom, preko natučenog torza i iskrenutog gležnja - pa su mnogi sumnjali da će potvrditi igranje za Sloveniju ovoga ljeta, stvari se proteklih dana razvijaju tako da Slovenci sve više vjeruju kako će od 2. srpnja i sudaru s Hrvatskom u Pireju imati Dončića na terenu.

Prvo je GM Dallasa, Nico Harrison, kazao kako vjeruje da će Dončić igrati za Sloveniju, "neće igrati samo ako ne bude mogao hodati". Zatim je slovensku putovnicu dobio centar Maccabija Josh Nebo i odmah se priključio pripremama reprezentacije (od prvog je dana na priprema i Mike Tobey, a zaigrati na predolimpijskom turniru može samo jedan od njih dvojice), da bi u subotu u ljubljansku zračnu luku sletio Gulfstream G650, na letu iz Dallasa, a u njemu je bila cijela obitelj Dončić.

Međutim, košarkaš je izbjegao novinare, ali slovenski mediji puni su optimizma i smatraju da je njegov dolazak dobar znak kako bi se ubrzo mogao staviti na raspolaganje reprezentaciji.

Doduše, od svih ozljeda koje je Dončić vukao kroz doigravanje, najteža je situacija s koljenom, pa se smatra kod susjeda da će Dončić odmah obaviti detaljan pregled koljena. Ako se nakon njega ustanovi da bi Dončić mogao zaigrati, on će se i priključiti reprezentaciji.

Hoće li pri tome stići odraditi i jedan trening od odlaska u Atenu, drugo je pitanje. Slovenija i Hrvatska igrat će u Pireju 2. srpnja. Hoće li u toj utakmici igrati Luka Dončić ubrzo ćemo doznati...

Linker
22. lipanj 2024 14:39