Donna Vekić

 TOM DUBRAVEC Cropix
DIRLJIVA GESTA

Donna Vekić oduševila potezom nakon Olimpijskih igara, srebrna Hrvatica pokazala veliko srce

Hrvatska tenisačica je odlučila 26.000 eura koje dobiva od države uplatiti u humanitarne svrhe
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 18:07

Donna Vekić iz Pariza se vratila s olimpijskim srebrom oko vrata, a sada je oduševila velikom gestom. Naime, 26 tisuća eura, koliko iznosi novčana nagrada Republike Hrvatske za to izvanredno sportsko dostignuće, uplatit će u humanitarne svrhe. Taj novac pomoći će izgradnju senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju u Osijeku.

"Pripadnost i bezrezervna podrška cijele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko baranjske županije, dali su mi neizmjernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gdje god živjela i radila, Osijek je zauvijek moj prvi, jedini i pravi dom. Zato me raduje što se Osijek razvija iz dana u dan, i što se bavi mladima. Grad Osijek prepoznao je projekt teniskih trena s Grand Slam podlogama i zbog njihove podrške sve je više osječke djece i mladih koji igraju tenis. Želim da se ova medalja upiše još dubljim značajem i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija. U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada, posebno me dojmila ideja izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Stoga ću svoju nagradu preusmjeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark", time podržati ideju senzornog parka i potaknuti razvoj svakog djeteta u Osijeku", rekla je Donna.

Inače, dan nakon Donninog uspjeha osječki gradonačelnik Ivan Radić objavio je i kako će Grad Osijek pokrenuti postupak kojim će Teniski centar Osijek nositi ime Donne Vekić kako bi ostao trajni trag na veliki uspjeh osječke tenisačice na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Linker
05. rujan 2024 16:36