AYTAC UNAL/AFP/PROFIMEDIA
JE LI OVO NORMALNO?

Durantov obračun s navijačima: ‘Nikoga nije briga što mislite. Jokić? Poštujemo ga, ali ne obožavamo kao vi‘

Košarkaš Phoenix Sunsa je i ranije imao sličnih obračuna na društvenim mrežama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 14:13

Kevin Durant je igrao važnu ulogu u dramatičnoj pobjedi SAD-a nad Srbijom u polufinalu Olimpijskih igara (95:91). Iako je postigao samo 9 poena, bio je Durant na parketu u posljednjoj četvrtini kada su Amerikanci napravili preokret, a postigao je i jedan od odlučujućih koševa, onaj 34 sekunde prije kraja utakmice za 93:89.

Nakon velikog slavlja Durant je našao vremena da se obračunava s navijačima na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru. Naime, košarkaš Phoenix Sunsa se javio na jednu objavi na kojoj je korisnik pod imenom Swipa napisao sljedeće:

"Srbija je najtalentiraniju momčad u povijesti odvela na rub u utakmici koja je odlučivala o medalji. Amerikanci su bili favoriti i po kladionicama trebali pobijediti sa 16 poena razlike. Cijela zemlja trebala bi biti ponosna."

Durant se javio i pitao korisnika iz koje je on države, na što su se javljali razni drugi te komentirali kako je Durant umoran od navijača Nuggetsa koji navijaju protiv SAD-a. Zatim se u cijelu raspravu se uključio i izvjesni Mike Smith koji je napisao sljedeće:

"Navijati protiv Team USA? Misliš, kao svi oni Amerikanci koji su ismijavali Noaha Lylesa jer nije osvojio zlato u svojoj zadnjoj utrci? Klasični dvostruki standardi. Samo priznaj da te muči što je Jokić očito najbolji igrač na svijetu."

Uslijedio je žestoki Durantov odgovor:

"Svim navijačima Nuggetsa poručujem da nikog nije briga za koga vi mislite da je najbolji igrač u ligi. Igrači imaju veliko poštovanje prema Jokiću, ne obožavamo ga kao vi, ali većina je zadivljena njegovom briljantnošću. Trolanje vas, koji navijate protiv nas, dio je igre. Pomirite se s tim."

Nije tu Durant stao. Vjerojatno je otišao na spavanje, a kad se probudio, nastavio je s odgovorima. Ovaj put meta je bio Australac Josh Barnett koji je ovo napisao:

"Danas sam puno naučio o američkoj sportskoj kulturi. Toliko hvalisanja zbog pobjede nad nacijom od 6,6 milijuna u sportu koji su sami izmislili. Ponašaju se kao da su Jokićevi navijači počinili izdaju. Mi nikada ne bismo tako postupali prema maloj pacifičkoj naciji u rugby ligi. Mi prigrlimo konkurenciju."

Durantov odgovor bio je ovakav:

"Razgovarajmo o navijačkoj kulturi koja se nedavno razvila. Postoji mnogo velikih ega koji vjeruju da su oni razlog napretka nekog sporta. Puno idolopoklonstva, puno mržnje i podjela temeljenih na pobjedama i porazima, puno nepoštovanja prema radu koji ovi nevjerojatni sportaši ulažu – i to uglavnom od strane ljudi koji nemaju pojma što je potrebno da bi bio dobar u bilo čemu osim u pričanju... Idite napraviti nešto korisno i maknite se s puta."

Lako se pitati kako jedan sportaš ima volje nakon ovakve utakmice obračunavati se na društvenim mrežama. No, to je ipak Durant, čovjek koji je imao nekoliko lažnih Twitter naloga kojima je branio svoje igre kada su ga napadali anonimni navijači...

Linker
09. kolovoz 2024 14:14