TOM DUBRAVEC Cropix
INFARKTNA ZAVRŠNICA

Duvnjak nahvalio hrvatskog junaka: ‘To rade samo pravi, vrhunski igrači‘

Sretna i spretna pobjeda i dobra opomena, kazao je kapetan Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2024. 16:42

Kakva drama u prvoj utakmici naših rukometaša na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa novo, već su nas navikli na infarktne završnice, ali baš protiv Japanaca na otvaranju... Malo tko je to mogao očekivati. U posljednjim sekundama spasio nas je Ivan Martinović, no ovu utakmicu svejedno moramo shvatiti kao veliko upozorenje, slaže se s tim i kapetan Domagoj Duvnjak.

- Nije bilo lako za gledati, tipična prva utakmica, nismo se snašli na njihovu brzinu. Bili su brži i agilniji u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo preokrenuti. Kako? Jednostavno smo se pojavili na terenu. Nažalost nam je trebalo dugo, ali sretna i spretna pobjeda i dobra opomena - kazao je Duvnjak za HRT pa malo zastao:

- Dobro, možda ne opomena, ali ovo su Olimpijske igre u svaki protivnik je težak. Moramo se uvijek bacati na glavu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Pobjedonosni pogodak?

- Velika pohvala za Ivana. Napad prije imao je priliku i promašio, ali je uzeo stvari u svoje ruke. To rade samo pravi, vrhunski igrači, on je pogodio i zaslužio.

image
ARIS MESSINIS Afp

- Rupa? Definitivno je puno, bili smo u grču, prva utakmica na Olimpijskim je grč, probili smo led, što se tiče crnih minuta, bitno je da to ne ode u 10-15 minuta, nego smanjimo na minimum. Onda ćemo imati šansu

Slovenija u ponedjeljak?

- Pogledao sam ih prvo poluvrijeme protiv Španjolske, odigrali su fenomenalno, odlična reprezentacija, jako dobro se poznajemo, mi njih, oni nas

Kakva je ovo momčad?

- Odlična. Odlični dečki, fenomenalni sportaši, rukometaši. Pred njima je definitivno budućnost. Ovakve utakmice će im puno značiti u karijeri, guštam s njima. Nadam se da ćemo na prvim OI, neću govoriti o medalji, nego da uživaju i skupljaju iskustvo za karijeru koje će im trebati

Komentar o dvoboju dao je i Lovro Mihić, koji je u pobjedi Hrvatske ugradio četiri pogotka, i to u vrlo važnim trenucima.

- Jako mi je drago da smo na kraju uspjeli pobijediti utakmicu koja je bila iznimno teška kad su se odvojili. Znali smo ako odigramo na viskom nivou, da ćemo ih stići. Uspjeli su se odvojiti, ali vratili smo se i pobijedili - kazalo je hrvatsko lijevo krilo.

image
ARIS MESSINIS Afp

- Otvaranje turnira uvijek je teško, pogotovo za nas koji smo prepuni debitanata. Mislim da će sad biti lakše dalje.

Luka Cindrić je dodao:

- Očekivana utakmica. Prva utakmica, dodatna nervoza, još Japanci, ekipa koja je sigurno nezgodna. Skupili smo glavu, na poluvremenu smo dogovorili što ćemo igrati, dali smo sve od sebe i zaslužili tu pobjedu.

- Što je bilo presudno? Definitivno borbenost i odustajanje, bilo je pet-šest razlike, prije nam se događalo da se teško vraćamo ako rano dođemo u zaostatak. Sazreli smo kao ekipa, utakmica se igra 60 minuta, treba se boriti do kraja.

Linker
11. rujan 2024 05:11