STEFANOS KYRIAZIS Dppi Via Afp
‘DOĆI ĆEŠ TI U BEOGRAD...‘

Hezonja podržao zvijezdu SAD-a pa izazvao bijes Srba: ‘Bolje ti je da više ne dolaziš ovdje!‘

Društvene mreže su preplavile reakcije američkog košarkaša na pojedine objave na društvenim mrežama
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 16:36

Povijest obračuna Kevina Duranta s neistomišljenicima na društvenim mrežama seže već dugo vremena, još od vremena kada je kreirao lažne račune da bi branio vlastitu igru, a danas se X, bivši Twitter, užario zbog njegovih komentara.

Durant se obračunavao s navijačima Denvera koji su zbog Nikole Jokića navijali protiv SAD-a, ali i s onima koji su pričali o američkoj sportskoj kulturi. Na jedan takav njegov komentar odgovor je na X-u dao i hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja.

Sve je počelo od Australca Josha Barnetta koji je napisao:

"Danas sam puno naučio o američkoj sportskoj kulturi. Toliko hvalisanja zbog pobjede nad nacijom od 6,6 milijuna u sportu koji su sami izmislili. Ponašaju se kao da su Jokićevi navijači počinili izdaju. Mi nikada ne bismo tako postupali prema maloj pacifičkoj naciji u rugby ligi. Mi prigrlimo konkurenciju."

Durantov odgovor bio je ovakav:

"Razgovarajmo o navijačkoj kulturi koja se nedavno razvila. Postoji mnogo velikih ega koji vjeruju da su oni razlog napretka nekog sporta. Puno idolopoklonstva, puno mržnje i podjela temeljenih na pobjedama i porazima, puno nepoštovanja prema radu koji ovi nevjerojatni sportaši ulažu – i to uglavnom od strane ljudi koji nemaju pojma što je potrebno da bi bio dobar u bilo čemu osim u pričanju... Idite napraviti nešto korisno i maknite se s puta."

Sve je komentirao Hezonja koji je s jednostavnim emojijem podržao Duranta što je izazvalo reakcije srpskih navijača.

‘Saberi se, Mario. Lik je napao Afroamerikanca zato što je napisao da Srbija treba da bude ponosna na Jokića. Odatle je sve ovo krenulo‘, napisao je jedan korisnik, a druga je dodala:

‘I onda ćeš doći u Beograd i očekivati poštovanje a podržavaš pokazivanje totalnog prezira prema našoj reprezentaciji. Bolje ti je da više ne dolaziš ovdje.‘

Čekamo još da se javi Durant.

Linker
09. kolovoz 2024 16:36