Aleksandra Perišić

 DAVID GRAY Afp
SJAJNA SPORTSKA PRIČA

Hrvatica ‘iskovala‘ Srbiji novu medalju: ‘U Beograd sam stigla zbog ljubavi, a među nama nema zle krvi‘

Srpkinja Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju u Parizu, a trenira ju Hrvatica Petra Butala
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 11:11

Iako se na relaciji Srbija - Hrvatska nerijetko povlače usporedbe tko je uspješniji i tko ima više medalja na Igrama, jedan je sport ‘spojio‘ ove dvije nacije. Riječ je o taekwondou, sportu u čijoj se disciplini do 67 kilograma Matea Jelić u Tokiju okrunila zlatom, istoj disciplini koja je u Parizu Srbiji donijela medalju.

Ne, doduše, zlatnu, jer je Srpkinja Aleksandra Perišić poražena u finalu od Mađarice Viviane Marton s 2:0 u rundama, ali iznjedrila je srpsko-hrvatski tandem, Aleksandru i hrvatsku trenericu Petru Butalu, odnosno sjajnu sportsku priču koja je Srbiji donijela veliki uspjeh.

Petra je bivša hrvatska tekvandoistica, koja se svojevremeno zbog ljubavi preselila u Beograd i sudbonosno da rekla Predragu Kovačiću, inače bivšem srpskom tekvandoistu i osnivaču TK Azija. Upravo u tom klubu ponikla je Aleksandra i započela priču koja je svoj (dosadašnji) vrhunac doživjela u Parizu.

Petra i Aleksandra odmah su kliknule, a da će tu biti ‘nečeg više‘ Petra je naslutila i objasnila za srpski Telegraf.

- Nakon nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumjeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa što bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je puno oscilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumijemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno.

Kao i svaki srpsko-hrvatski odnos, i njihov je pridobio puno pozornosti u obje države. Ipak, Petra naglašava da tu nema nikakve "zle krvi".

- Uvijek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i natjecateljima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, i ja sam s njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvijek na turnirima jedni druge bodrimo. Tako da mislim da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je jako drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima - poručila je Petra i dodala:

- Bez obzira na politiku, na granice i na sve ono što nam pokušavaju nametnuti, mi s ljudima iz Hrvatske imamo najbolju moguću suradnju. Aleksandra je jako dobra s velikim dijelom hrvatske reprezentacije, te djevojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža - zaključila je.

Linker
10. kolovoz 2024 15:52