Dominik Kuzmanović i Matej Mandić

 ANTE CIZMIC Cropix
SIGURNOST ZA SIGURDSSONA

Hrvatska na golu ima dva majstora s kojima ne postoji nemoguće: ‘Bit ćemo još bolji u Parizu‘

Mladi tandem golmana bio je jedan od ‘zicera‘ na popisu, dok je izbornik za pričuvu izabrao mladog Meštrića
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. srpanj 2024. 15:18

Bit će vraga s nama u budućnosti s obzirom da se teško sjetiti da smo imali takve vratare. Uvijek smo imali dobre vratare, ponekada i odlične, ali uvijek smo prema njima kada nije bilo rezultata upirali prstom, makar nisu bili krivi. No, takva je vratarska sudbina.

Na priprema za Pariz imali smo četiri vrhunska vratara, imamo trojicu koji će dogodine braniti Ligu prvaka (Mandić, Meštrić, Ivić) i jednog koji će braniti u najjačoj ligi svijeta (Kuzmanović). Oni su u utakmici s Egiptom koja nije bila maksimalna, jer nije mogla biti, obranili 14 lopti protivnika. Bilo je zanimljivo gledati kako su bili raspoređeni. Kuzmanović starta, brani 25 minuta prvog dijela, zadnjih pet ulazi Meštrić. Onda u drugom dijelu starta Mandić, brani 25 minuta, pa opet posljednih pet minuta ulazi Meštrić. Ivić nije bio u kombinaciji, na kraju je ispao iz kombinacija za nastup na OI, ali su vratari napravili odličan posao protiv Egipćana. I to je ono što ohrabruje, jer bez vratara...

Sanirana ozljeda

Osim toga, ima i onaj dio na ispadanje, do kojeg treba doći i neće biti lako, ali onda kada imaš takve vratare sve može biti drugačije. I to je stvar na kojoj smo dugoročno dobili, dok u Ligi prvaka imamo, uz sve ove spomenute, još i Ivana Pešića, Mirka Alilovića, u Europskoj ligi Kristijana Pilipovića i Morena Cara, u jakoj Francuskoj Dinu Slavića... To je silna vrijednost, no mladost koja trenutno brani daje nadu u dugoročnost, što je super važan detalj. S Kuzmanovićem stvorimo prednost, Mandić uđe obrani na sve i dva penala, Meštrić uđe prvi puta i pokaže zašto Wolff u Kielcu nije branio uvijek.

Bilo je jako važno kako će na ove pripreme doći Dominik Kuzmanović koji je u posljednje vrijeme bio briljantan. Bio je ozlijeđen na kraju sezone, morao na operativni zahvat i sve je to uspio stići i ponovo izgleda sjajno u dresu reprezentacije.

- Jesam dobar sam, ništa ne boli, nema pritiska. Operacije kao da nije ni bilo. Naravno da je bilo nelagodno u nekim momentima, ali sve je prošlo OK. Radili smo puno, radili smo dobro, mislim da smo na dobrom putu da se u pravom svjetlu prikažemo na OI - kaže Dominik Kuzmanović.

Bit ćemo bolji do Pariza

O samoj pobjedi nad Egipćanima u dosadašđnjoj jedinoj provjeri za Hrvatsku, će dodati:

- Moram priznati da nisam očekivao tako dobru utakmicu. Egipat je vrhunski protivnik, dok smo mi igrali na jednoj visokoj razini od starta, tako da stvarno možemo biti zadovoljni. Golmani su uvijek važni za svaku momčad i mislim da ćemo mi to uspjeti pokazati. Prva pripremna utakmica je puno puta najteža, jer ne znaš gdje si i u kakvom stanju, ali sada je nakon nje sve lakše, jer neke stvari znamo. Svaka čast obrani i za igru i za tranziciju. Idemo sad dalje, nastaviti s radom u Opatiji. Bit ćemo bolji od ovoga do Pariza - zaključio je Kuzmanović.

Linker
28. kolovoz 2024 08:29