Lena Stojković

 DAVID GRAY Afp
AŽURIRANA LJESTVICA

Hrvatska u najboljih 20 zemalja svijeta! Evo kako stojimo nakon brončane medalje sjajne Lene

Maričić, Sinkovići, Vekić, Matić, Elkasević... Brojalica se nastavlja
Piše: SNObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 21:20

Sjajna srijeda u Parizu za Hrvatsku! Lena Stojković, naša vodeća predstavnica u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma, uzela je brončanu medalju 2:0 pobjedom nad turskom predstavnicom Merve Dincel Kavurat, stoga Hrvatska sada broji šest medalja na aktualnim Igrama!

image

Lena Stojković

DAVID GRAY Afp

Lena se pridružila zlatnim veslačima Martinu i Valentu Sinkoviću, zlatnoj judašici Barbari Matić, srebrnoj tenisačici Donni Vekić, brončanoj bacačici diska Sandri Elkasević i brončanom strijelcu Miranu Maričiću. Ujedno, Lena je osvojila medalju s jedine smotre na kojoj još nije bila uspješna. Ranije je osvojila zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima 2022. i 2023. godine, te europska zlata 2021., 2022. i 2024. Sada je tu i olimpijska medalja, a s njih šest "na kontu", Hrvatska je prestigla Belgiju i upala u top 20 nacija svijeta!

Hrvatska je točno na 20. mjestu, listu predvode Sjedinjene Američke Države s 90 medalja, zatim slijedi Kina (62). Hrvatska bi do kraja Igara mogla (pre)stići i Ukrajinu, koja broji samo jednu medalju više. U nastavku pogledajte ažurirani poredak nacija nakon Lenine bronce.

image

Poredak OI - top 14

SCREENSHOT Olympics.com
image

Poredak OI - top 24

SCREENSHOT Olympics.com

Linker
18. rujan 2024 11:13