Dagur Sigurdsson

 MARCUS BRANDT Dpa Picture-alliance Via Afp
POBJEDA ZA PAMĆENJE

Hrvatski izbornik na iste Olimpijske igre odveo dvije momčadi: ‘Ponosan sam, Nijemci su puno riskirali‘

"Imali smo nekoliko raspoloženih igrača i jako smo sretni zbog pobjede", poručio je Dagur Sigurdsson
Piše: Dražen Pinević iz HannoveraObjavljeno: 16. ožujak 2024. 17:07

Dagur Sigurdsson, hrvatski izbornik, izborio je svoj drugi nastup u Parizu, nakon što je tamo prije nas doveo i Japan.

- Utakmica velikog pritiska na obje momčadi, kratak turnir ne daje previše mjesta za popravke. Startali smo odlično, imali odličnog vratara u prvom dijelu, ali nismo u drugom imali obranu, pa se Njemačka približila, ali smo imali nekoliko raspoloženih igrača i jako smo sretni zbog ove pobjede.

Drugi puta ste izborili nastup u Parizu?

- Da, hvala, ponosan sam na momčad kakva je bila danas. Imali smo dosta problema u obrani u nastavku, nisu nam uspjeli pomoći vratari, ali nismo izgubili nit u napadu, znali smo da moramo izdržati. Njemačka je jako puno riskirala u drugom dijelu, puno im je toga prošlo, no to je jednostavno takva utakmica. Mislim da je s preuzetim rizikom Njemačka dobila što je htjela, ali joj nije bilo dovoljno.

Video: HRS

Kakvu ste ideju imali s Filipom Vistoropom u sastavu?

- Filip igra u Njemačkoj, jako dobro poznaje ove igrače. Imali smo s njim plan u napadu, ali su Duvnjak i Srna odgovorili vrhunski, pa nije bilo potrebe za njegovo uvođenje.

image
RONNY HARTMANN Afp

Domagoj Duvnjak, hrvatski kapetan, odigrao je prvu utakmicu na ovom turniru.

- Važna pobjeda za nas. Meni je uvijek drago kada igramo u Njemačkoj, jer ovdje sam 2007. debitirao u timu. U prvom dijelu smo imali sjajnog Kuzmanovića, u drugom smo imali probleme, ali smo izvukli utakmicu na najbolji mogući način. Mislim da je pobijedila momčad, da smo u pravom trenutku pokazali mogućnosti.

Video: HRS

Ivan Martinović bio je ponovo naš najbolji igrač, jednostavno neuhvatljiv za Nijemce.

- Bili smo svjesni važnosti utakmice i znali smo koliko nam pobjeda u njoj može donijeti. Reagirali smo super, Kuzmanović je bio sjajan u prvom dijelu. U nastavku nam je to nedostajalo, Nijemci su išli na dosta rizika, dosta im je toga prolazilo, ali na sreću ne sve.

Zvonimir Srna odigrao je još jednu junačku utakmicu, jurišao je na barikade.

- Mislim da je bilo dobro od nas. Njemačka je nakon prvog dijela morala krenuti na sve ili ništa i to nam je stvorilo problem, jer su im lopte ulazile i bez nekog posebnog rezona, posebno Uscinsu. Ali, to je Njemačka, to su vrhunski igrači i svima nam je bilo jasno da nakon +6 u prvom dijelu ništa nije gotovo. Važno da smo izdržali i da smo ispunili cilj po koji smo ovdje došli.

Luka Cindrić jedan od autora dobrog napada imao je i play of the day kada se doslovno bacio za loptom u prvom dijelu i iščupao je iz ruku Nijemca.

- Bili smo momčad u prvom redu. Uvijek je vrhunski dobiti Njemačku u Njemačkoj, a mi smo eto dobili zadnja dva puta. Da, napad je bio jako važan, jer smo s obranom imali problema, ali znali smo što radimo, nismo gubili lopte i to je bilo presudno za ovu veliku pobjedu.

Video: HRS

Linker
06. svibanj 2024 01:53