ANTONIN THUILLIER Afp
SUDAR TITANA

Hrvatsku čeka težak posao protiv najuigranije momčadi današnjice, ali u jednom dijelu imaju veliki problem

Hrvatska rukometna reprezentacija u 21 sat igra odlučujuću utakmicu za prolaz skupine protiv Španjolske
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 08:07

Španjolska je u siječnju ispala nakon prvog kruga Eura i to je njihov najveći neuspjeh posljednjih godina. Svjetska i olimpijska bronca, Španjolska sa Eura ima dva zlata, pet srebara i dvije bronce, na SP dva zlata i tri bronce, na OI četiri bronce. Prije Eura u siječnju na prethodnih pet velikih natjecanja bili su na postolju. Euro je bio pokušaj pomlađivanja koje je nužnost, ali ne ide to tako lako, pa se Ribera vratio starim postavkama.

Definicija Španjolske je jednostavna - sustav. Bez obzira na imena, to je jaka obrana sa odličnim vratarima, brza kontra i izuzetna kontrola napada u kojoj se puno toga vrti oko pivota. Jordi Ribera je nastavak priče od Juana de Diosa, Valera Rivere i Manola Cadenasa.

Na golu su Perez de Vargas iz Barcelone i Corrales iz Veszprema. Raskoš u kojoj su mogli izostaviti Hernandeza iz Magdeburga kao trećeg.

image
ARIS MESSINIS Afp

Na krilima lete oporavljeni Abello iz Barcelone i Dani Fernandez iz Stuttgarta. Abello je dobio pojačanje u Odriozoli iz Nantesa, pa će malo tko primijetiti da nema sjajnog Ferrana Solea iz PSG-a. Drugo lijevo krilo je obrambeno iznimno važni Migallon koji igra u Kielcu.

Realno najveći problem je na crti još od odlaska Aguinagaldea. Na Euru je igrao Pecina, imali su super realizatora Figuerasa. Sada je Serdio iz Wisle i uz njega mladi Rodriguez iz Barcelone.

U vanjskoj liniji su braća Dušebajev, lijevo Daniel, desno Alex oba iz Kielca. Između njih je Casado iz Veszprema. Alex ima alternaciju u Maquedi, pa su izostavili Szegedovog Garciandiju. S Terrafetom nastoji Ribera dugoročno ojačati sredinu koja kontrolira igru. Fali im ozlijđeni Canellas, a to je stvar na koju nisu računali.

image
ARIS MESSINIS Afp

Jednostavno izgledaju, ali su moćni jer su najuigranija momčad današnjice u europskom rukometu, momčad koja nema pojedinačnu kvalitetu kao Danska, fizičku moć kao Francuska, ali nije nimalo manje opasna za svakog protivnika.

Linker
16. rujan 2024 17:46