Švedski sudac Glenn Nyberg

 ARNAUD FINISTRE Afp
TO JE JEDINA KAZNA

Izbacite ih s Olimpijskih igara jer ovo je sramota! Srušili su sve postulate olimpijskog duha

Kakav je to bio cirkus na otvaranju nogometnog turnira u Parizu...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 11:48

U utakmici Argentine i Maroka, a da nisu ni startale OI srušeni su svi postulati olimpijskog duha. Ovo nije samo FIFA, ovdje nema kazni, a sve bi prštalo od njih nakon događanja u Saint Etienneu u srijedu popodne. Ovdje jedina kazna može biti izbacivanje s olimpijskog turnira, no nitko u to ne vjeruje. Vjerojatno će se pokušati smiriti strasti, jer to s OI nema baš nikakve veze. I moglo bi se nazvati jednostavnom riječi – sramota!

image
ARNAUD FINISTRE Afp

Dakle, prvo je uvod bio katastrofalan jer su zbog starih uspomena Argentinci vrijeđali Francuze. Onda je počelo. Maroko je pobijedio Argentinu 2:1. Maroko je vodio 2:0, Argentina smanjila. Dobro poznati švedski sudac Glenn Nyberg utakmicu je produžio zbog brojnih simulacija čak 15 minuta. Prosjek lopte u igri na Euru nedavno bio je 60 minuta, u ovoj utakmici samo 54 minute i 27 sekundi. Takav je bio i produžetak, pa je Nyberg i to produžio, a onda se u 106. minuti dogodio cirkus. Argentina je zabila za izjednačenje, Medina je bio strijelac i marokanski navijači utrčali su u teren.

image

Intervenirala je i specijalna policija

ARNAUD FINISTRE Afp

Nastala je opća strka, letjelo je sve i svašta, a publika je s ekrana upozorena da napusti stadion. VAR je provjeravao gol Argentine i utvrdio da nije regularan zbog položaja Amionea, ali se nisu usudili donijeti odluku dok su navijači bili u ekstazi. Tek kada se situacija primirila, dva sata nakon utakmice odlučeno je da je bilo zaleđe, da se gol Argentine poništava i da je konačni rezultat 2:1 za Maroko. Taj teški posao morao je obaviti VAR sudac Talijan Valeri, a Nyberg je još nakon toga značajno gledao u ekran. Sve skupa, ponašanje – nedopustivo.

image

Reprezentativci Maroka

ARNAUD FINISTRE Afp

Javier Mascherano izbornik Argentine, dvostruko olimpijsko zlato (Atena, Peking) i po tome posebnost olimpijskog nogometa nakon svega kaže:

- Ne mogu objasniti što se dogodilo. Proveli smo oko sat i pol u svlačionici. Marokanski igrači nisu htjeli igrati, mi nismo htjeli nastaviti, a navijači su nas gađali stvarima. To je najveći cirkus koji sam u životu vidio, ne znam zašto su gledali predstavu sat i 20 minuta. Ako postoji ofsajd kod Medininog gola, idemo dalje, neka se utakmica nastavi zamahom koji imamo. Nema smisla žaliti se, ne volimo da se ovakve stvari događaju, ali moramo okrenuti stranicu, tražiti pozitivne stvari i tražit ćemo dvije pobjede koje su nam potrebne da se kvalificiramo dalje.

image
ARNAUD FINISTRE Afp

Oglasio se i Messi na društvenim mrežama, a sve što on kaže i napiše ima posebnu vrijednost. A napisao je samo ‘neobično‘.

Rezultati 1. kola:

SKUPINA A: Francuska – SAD 3:0 (Laccazette, Olise, Bade), Gvineja – Novi Zeland 1:2 (Diawarra/Garbett, Waine)

SKUPINA B: Argentina – Maroko 1;2 (Simeone/Rahimi 2), Irak – Ukrajina 2:1 (Hussein, Yassim/Rubchynski)

SKUPINA C: Španjolska - Uzbekistan 2:1 (Pubill, Gomez/Šomurodov), Egipat – Dominikanska republika 0:0

SKUPINA D: Japan – Paragvaj 5:0 (Mito 2, Fujito 2, Yamamoto), Mali – Izrael 1:1 (Doumbia/Diallo, ag).

Linker
22. kolovoz 2024 15:33