MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
PITANJE SVIH PITANJA

Izbornik Srbije sve nervozniji zbog vruće teme koja okupira naciju: ‘Dosadni ste više s Jokićem!‘

‘Nema ‘plana B‘. S Jokićem je drugačiji plan i napada i obrane. Međutim, treneri su na sve spremni‘
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 15:12

Dok hrvatski košarkaši čekaju kvalifikacijski turnir u srpnju i priliku za plasman na Olimpijske igre, u susjedstvu je glavna košarkaška tema - Nikola Jokić.

Srbija je izborila nastup u Parizu (od 24. srpnja do 9. kolovoza), ali i dalje je neizvjesno hoće li tamo zaigrati njihova najveća zvijezda. Denver Nuggetsi su u velikom stilu otvorili doigravanje 4:1 pobjedom protiv LA Lakersa i za očekivati je da će aktualni prvaci na krilima Jokića i ove godine otići daleko, što nikako nije dobra vijest za Srbiju.

Izborniku Svetislavu Pešiću ovih dana svi postavljaju isto pitanje, toliko da je očito postao i malo nervozan kada ga čuje, jer odgovor još uvijek ne može znati.

"Javnost i vas medije najviše zanima hoće li Jokić igrati. Već ste više dosadni s tim. Naravno da je važno tko će igrati. Možemo mi raditi planove, ali moramo imati argumente, a najvažniji argumenti su igrači. Igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi. Većina liga završava u trećem tjednu lipnja. Ako Denver ode u finale igrat će otprilike do 20. lipnja. Mi pripreme počinjemo 17. lipnja. Rezultati se traže, automatizam ne postoji. Kažeš što želiš i stigneš do cilja, moraš se pripremiti", rekao je Pešić pa znakovito zaključio:

"Nema ‘plana B‘. S Jokićem je drugačiji plan i napada i obrane. Međutim, treneri su na sve spremni, ništa ih ne smije iznenaditi".

Linker
02. svibanj 2024 15:12