Mikkel Hansen

 ANTE CIZMIC Cropix
KRAJ JEDNE ERE

Jedan od najvećih ikada najavio kraj karijere, živuća legenda oprašta se nakon Olimpijskih igara

36-godišnji Hansen je s Danskom osvojio tri svjetska zlata, jedno europsko i olimpijsko zlato
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. travanj 2024. 20:56

Jedan od najvećih svih vremena, Mikkel Hansen, oprostit će se od rukometa nakon Olimpijskih igara u Parizu. To navodi Danski TV2, inače pouzdan izvor, ističući da će Hansen odluku o mirovini obznaniti na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Danski rukometaš u listopadu će napuniti 37 godina, a nastup u Parizu bit će kruna na njegovu veličanstvenu karijeru. Između ostalog i posebno mjesto za Hansena, gdje je u dresu PSG-a proveo gotovo deset sezona u Gradu ljubavi. Tamo će, pak, pozornicu dijeliti s još jednom rukometnom legendom Nikolom Karabatićem, koji je također objavio kraj karijere nakon igara u Parizu.

36-godišnji Hansen je s Danskom osvojio tri svjetska zlata, jedno europsko i olimpijsko zlato te mnoštvo drugih medalja. Ipak, jedino natjecanje koje Hansen nije osvojio na klupskoj razini jest Liga prvaka. Po tome, uz našeg Ivana Balića, slovi kao jedan od najboljih rukometaša ikad koji nije dotaknuo spomenuti trofej, a za to će posljednju priliku, po svemu sudeći, imati ove sezone sa svojim Aalborgom s kojim ganja trofej koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji.

Linker
27. travanj 2024 11:37