PHILIPPE PERUSSEAU/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
SVI SE TOME NADAJU

Kakav ždrijeb u Parizu: Gledat ćemo zadnji, povijesni okršaj dvojice velikana? Evo s kim igraju Hrvati

Danas je objavljen ždrijeb za olimpijski turnir u tenisu
Piše: SN/HinaObjavljeno: 25. srpanj 2024. 13:22

U vrijeme idućih Olimpijskih igara, u Los Angelesu, Rafael Nadal imat će 42 godine, Novak Đoković 41. Logično je tako zaključiti da će pariške Igre biti posljednje za dvojicu tenisača koji su obilježili jednu eru. I ne samo za njih! Andy Murray već je rekao kako je ovo zadnji put da će predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo, Stanislav Wawrinka također je olimpijac posljednji put u karijeri.

Danas je objavljen ždrijeb za olimpijski turnir u tenisu, koji će trajati od 27. srpnja do 4. kolovoza. Hrvatska nema predstavnika u pojedinačnoj muškoj konkurenciji, ali svi ljubitelji bijelog sporta u Lijepoj Našoj, ali i diljem svijeta, vjerojatno će biti počašćeni pravom poslasticom, možda i posljednjim zajedničkim plesom Đokovića i Nadala.

image
HMB MEDIA/ANTONIO BORGA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Ako Srbin pobijedi Australca Ebdena i prođe prvu prepreku u Parizu, na drugoj će ga čekati - Nadal. Naravno, ako Španjolac obavi svoj dio posla i izbaci Mađara Fucsovicsa, što neće biti nimalo lagan zadatak. Bit će to potencijalno njihov najraniji susret na nekom turniru ako ne uzmemo u obzir završi Masters na kojem su igrali u grupnoj fazi, i ukupno 60. međusobni okršaj (Đoković vodi 30-29), možda i posljednji.

Spomenimo da će najveći favorit Carlos Alcaraz u 1. kolu igrati protiv Habiba, Zverev će na Munara, Medvedjev na Hijikatu, Sinnera nažalost nema...

Zlatni olimpijski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić u 1. kolu OI u Parizu igrat će protiv njemačke kombinacije Dominik Koepfer i Jan Lennard Struff.

image

Mektić i Pavić zlatni u Tokiju

TIZIANA FABI Afp

Branitelji naslova i osmi nositelji turnira bi, u slučaju pobjede nad Nijemcima, u 2. kolu išli na boljega iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala.

Petra Martić (WTA-97) će imati svoj olimpijski debi protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, koju je pobijedila lani u Montrealu. Ukoliko prođe Španjolku, Dućanka bi išla na pobjednicu dvoboja Čehinje Karoline Muchove i Kanađanke Leylah Fernandez.

Donna Vekić (WTA-21.) u prvom kolu ide na Talijanku Luciu Bronzetti, 67. igračicu svijeta, koju je svladala na travi WTA turnira u Bad Homburgu prije dva mjeseca. Osječanku, ako pobijedi Talijanku, čeka bolja iz sraza Kanađanke Biance Andreescu i Dankinje Ciare Tauson.

U mješovitim parovima Vekić i Mate Pavić idu na kineski par Qingwen Zheng i Zizhen Zhang, a u slučaju pobjede na pobjednika dvoboja španjolskog para Sorribet-Granollers i australske kombinacije Ebden-Perez.

Linker
06. rujan 2024 21:34