Evan Fournier

 THOMAS COEX Afp
JAVNO GA NAPAO

Kaos u Francuskoj, izbornik se posvađao sa zvijezdom, potjerat će ga iz reprezentacije?

‘Neću dalje komentirati, samo ću reći da je Evan Fournier u ovoj momčadi jedini koji misli tako‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 19:17

Nakon što je Njemačka pregazila Francusku (85:71), ispred domaćih novinara je stigao Evan Fournier, koji se obrušio na način igranja reprezentacije koju vodi Vincent Collet.

- Izgubili smo osnove. I moramo se pomaknuti. Igramo krivo i zato plaćamo cijenu. Danas je najbolja obrana napad. Ovo nisu devedesete ili početak novog milenija, gdje je sve mogla determinirati obrana na pola terena. Napad je jedino važan. Ravnoteža na terenu, tranzicija. Posebno kad se igra s reprezentacijama kakva je Njemačka - kazao je Fournier.

Vincent Collet, čovjek koji je na klupi Francuza od 2009. godine, osjetio se prozvanim riječima jednog od najiskusnijeg igrača kojega ima u rosteru.

- Ova neprihvatljiva izjava će povući za sobom odgovornost za onoga tko ju je rekao. Neću dalje komentirati, samo ću reći da je Evan Fournier u ovoj momčadi jedini koji misli tako. I dalje stojim kod toga da ova momčad ne može ostvariti rezultat kakav želimo bez solidne obrane.

Francuska igra u četvrtfinalu u utorak protiv Kanade i svakako u toj utakmici neće biti favorit. Hoće li u četvrtfinalu igrati Fournier tek treba vidjeti. Iako Collet, čini se, ima samo jedan izbor...

Linker
19. rujan 2024 15:07