TOM DUBRAVEC/Cropix
POSLALA JASNU PORUKU

FOTO: Kolinda došla navijati za vaterpoliste pa usred utakmice napravila znakovit potez

Utakmicu je u Aquatics Centru u Parizu pogledala i bivša predsjednica RH
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2024. 19:56

Prije desetak je dana Vlada RH objavila dopis, upućen Hrvatskom vaterpolskom savezu, vezan za bazen u Kotoru. Naime, u naputku Ministarstva turizma i sporta navedeno je kako Vlada RH i dalje ne preporučuje hrvatskim vaterpolistima i klubovima igranje na bazenu koji nosi naziv po Zoranu Gopčeviću još od 2021. godine.

Pokojni crnogorski vaterpolist bio je veliki i trofejni sportaš, ali i čuvar zloglasnog koncentracijskog logora Morinj u Crnoj Gori. Gopčević je bio povezivan s brojnim optužbama jer je logor bio poznat po zatvaranju, mučenju i ubijanju velikog broja ljudi među kojima su uglavnom bili Hrvati. Sve se to odvijalo tijekom ratne agresije na Hrvatsku 1991. godine.

- Dosad još nije bilo neke situacije, u posljednje tri godine, da su naši klubovi trebali ondje igrati. No, u svakom slučaju mi podržavamo stav Hrvatskog vaterpolskog saveza. Poruka logična i zdravorazumska - oglasio se po tom pitanju i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Budući da su u nedjelju međusobnim dvobojem Igre otvorile vaterpolske reprezentacije Hrvatske i Crne Gore, situacija je - premda u vrlo blagom tonu - bila pod povećalom.

Utakmicu je u Aquatics Centru u Parizu došla pogledati i bivša predsjednica RH, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolinda Grabar-Kitarović.

Ona je na susretu napravila lijepu gestu kada je svezala hrvatsku i crnogorsku zastavu. Time je očigledno htjela pokazati kako su odnosi s našim susjedima i dalje afirmativni.

Hrvatska je na kraju pobijedila Crnu Goru 11:8. U utorak hrvatske vaterpoliste čeka utakmica protiv velikog rivala Italije, koja je natjecanje otvorila 12:8 pobjedom protiv SAD-a.

Dvoboj će početi u utorak pet minuta iza podneva.

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC/Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

Linker
11. rujan 2024 20:17