MOHD RASFAN Afp
‘ALLAH JE NA MOJOJ STRANI‘

Kontroverzna Alžirka otvorila dušu: ‘Došla sam po medalju, suzdržite se od maltretiranja‘

Alžirska boksačica Imane Khelif u polufinalu će se boriti protiv tajlandske predstavnice Suwannapheng
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 18:04

Olimpijske igre u Parizu obilježila je, dakako, u negativnom stilu, alžirska boksačica Imane Khelif. Ona je žena s XY kromosomom te ima prednost nad ostalim djevojkama u ringu. Zbog toga joj je Međunarodna boksačka federacija (IBA) zabranila nastupe pod njihovim okriljem, ali može nastupati na OI te je privukla pažnju svojim izvedbama u ringu gdje je bez ikakvih problema došla do polufinala.

Zbog toga su je mnogi kritizirali na društvenim mrežama, govoreći da nije žena, već muškarac, a sada je napokon prekinula šutnju te je za LaPresse ispričala svoju priču.

- Šaljem poruku svim ljudima da poštuju olimpijske principe i načela te da se suzdrže od maltretiranja sportaša jer to može imati ogroman utjecaj. To može uništiti i ubiti ljudsku psihu, može podijeliti čovječanstvo, tako da vas sve molim da se suzdržite maltretiranja - kazala je, a onda istaknula da joj je cilj osvojiti zlato i ništa ju neće skrenuti s puta.

- Ne zanimaju me tuđa mišljenja. Došla sam ovdje po medalju i biti što bolja, naravno, po volji Allaha.

Kada su je upitali što misli o svemu izrečenom nakon što se Talijanka Angela Carini rasplakala u ringu i odustala (više o tome pročitajte OVDJE) te scenama nakon pobjede protiv Mađarke Anne Luce Hamori, rekla je:

- Iskreno, ne pratim što se događa na društvenim mrežama. Postoji tim za mentalno zdravlje koji nam brani da pratimo, pogotovo na OI. Hamori? Nisam se mogla kontrolirati, rasplakala sam se, nije mi bilo lako nositi se sa svime.

Na kraju je oplela po Međunarodnoj boksačkoj federaciji:

- Ponašali su se loše prema meni, ali Allah je na mojoj strani.

U polufinalu će se boriti protiv tajlandske predstavnice Janjaem Suwannapheng i pokušati ući u finale kategorije do 66 kilograma.

Linker
17. rujan 2024 07:04