ANDREAS SOLARO Afp
BIZARNA SCENA

Lakrdija na Olimpijskim igrama: Talijani zbog ‘brutalnosti‘ odbijali igrati na početku utakmice

Ukinite utakmice za poredak na OI! To nitko nema, samo vaterpolo. Posve bespotrebno...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 15:21

Prva utakmica borbe za poredak od 5. do 8. mjesta, vaterpolski sraz Italije i Španjolske, imao je vrlo, vrlo neobičan početak. Talijani, silno ogorčeni zbog dosuđene "brutalnosti" u četvrtfinalu (a koje nije bilo), prve 4 minute utakmice su odbijali igrati!?

Nakon što je baš Condemi, protiv Mađara isključen igrač, osvojio loptu za prvi napad, izbornik Campagna je odmah zatražio minutu odmora. Nije se igrala dakle niti sekunda. Tad su svi igrači pljeskali Condemiju, a onda su se Talijani doslovno samo dodavali u vodi, bez nakana kretanja u napad.

Pune 4 minute koliko inače iznosi kazna za isključenje s ravom zamjene. Španjolci su pak to vrijeme ipak iskoristiti za napade i vodstvo 4:0. Tek od 5. minute je Italija počela igrati, ali ipak vidljivo nezainteresirano. Nisu baš ni Španjolci isijavali od zadovoljstva. Sve u svemu, čudna utakmica, solidna lakrdija na olimpijskoj sceni, ali i upozorenje World Aquatics, Međunarodnoj organizaciji vodenih sportova.

Ukinite utakmice za poredak na OI! To nitko nema, samo vaterpolo. Posve bespotrebno jer smo se zanimali, mislili da se igra za "nešto", za plasman negdje... Ne igra se za ništa!

Linker
30. kolovoz 2024 12:33