TOM DUBRAVEC Cropix
RATKO RUDIĆ ZA SN

Legenda bez dlake na jeziku: ‘U finalima se ostavljaju srce i duša na terenu, a mi nismo igrali tako‘

‘Bez obzira na to što bih mogao biti kritičan na igru u finalnoj utakmici, čestitam im na svemu‘
Piše: Ratko RudićObjavljeno: 11. kolovoz 2024. 19:12

Što se tiče ove utakmice, i nemam baš neki komentar. Samo ću reći da naša reprezentacija nije odigrala ovo finale na način na koji bi se trebala igrati finala, a to znači da se ostavi i srce i duša na terenu, da se krene u tešku bitku, da se bori za svaki centimetar, da postoji želja i motiv. Pa, onda tko je bolji, neka taj i pobijedi. U ovom smo finalu gledali utakmicu u kojoj nas je srpska reprezentacija zaista nadvisila u svemu i potpuno zasluženo osvojila zlatnu medalju. U nekoliko navrata smo se približili, ali zapravo nismo imali pravu šansu.

Ponovit ću, samu utakmicu uopće ne bih želio analizirati jer i nemam što. Psihološki nismo bili na razini na kojoj su bili Srbi, a iz toga onda proizlaze sve pogreške, pogotovo u obrani. Tako da nema smisla. Što je tu je, žao mi je što nismo iskoristili šansu za osvajanje zlatne medalje koju svi toliko želimo, ali eto, moramo očito čekati neku drugu priliku.

image

Ratko Rudić

DARKO TOMAS Cropix

Svejedno, moram čestitati igračima i izborniku Ivici Tucku na ovom velikom rezultatu, jer drugo mjesto na Olimpijskim igrama to svakako jest. U ovom smo trenutku svi malo tužni jer smo računali da bismo mogli otići jednu stepenicu više, ali na kraju krajeva, kad se sve sabere, mislim da je i srebrna medalja ogroman uspjeh. S njome je nastavljena serija odličnih rezultata u ovoj godinu, nakon drugog mjesta na Europskom prvenstvu i zlata na Svjetskom prvenstvu.

I zato još jednom, svaka čast igračima i treneru. Bez obzira na to što bih mogao biti kritičan na igru u finalnoj utakmici, čestitam im na svemu. Posebno na nastupu ovdje u Parizu, ali i na svemu što su napravili ove godine. A kako i što dalje, za te rasprave će biti vremena. Ponovit ću da smo osvajanjem srebra napravili ogroman uspjeh, da je to velika stvar za naš vaterpolo i nadam se da će zahvaljujući tome nova djeca doći u naše klubove, da će se upisivati u velikom broju i da ćemo imati veći broj mlađih igrača.

Na kraju da se dotaknemo i Srba. Iako su u skupini izgubili od Australije s pet golova razlike, ni u jednom trenutku ih nisam otpisivao. Iskoristili su ovaj olimpijski turnir da se podignu kroz utakmice, da se stabiliziraju. Posložili su igru u obrani, posložili su napad i kad je krenula eliminacijska faza, pobijedili su u svim utakmicama, od četvrtfinala nadalje. U finale su ušli prepuni želje, volje i svega što je bilo potrebno i na kraju osvojili treće zlato zaredom.

Linker
11. kolovoz 2024 19:46