OZAN KOSE Afp
IZOSTANAK ZVIJEZDA

Mbappé i Griezmann otpali s popisa, Henry po zlato ide s bivšim golgeterom Arsenala

Mbappé je u ožujku rekao da želi igrati na OI u Parizu, ali klubovi nisu obavezni pustiti svoje igrače
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2024. 22:13

Početkom godine, Francuzi su sanjarili o Kylianu Mbappéu, Antoineu Grizemannu i ostalima kako na domaćem tlu pokušavaju osvojiti olimpijsko zlato. No, njihovi klubovi ne puštaju svoje najjače snage pa se izbornik Thierry Henry, koji je objavio službeni popis za Pariz, morao okrenuti drugim opcijama.

Mbappe je u ožujku rekao da želi igrati na OI u Parizu, ali kako olimpijski nogometni turnir nije u FIFA-inom kalendaru, klubovi nisu obavezni pustiti svoje igrače.

- Stav mog kluba bio je vrlo jasan, tako da od tog trenutka mislim da da neću sudjelovati na Igrama - rekao je Mbappe novinarima uoči utakmice s Austrijom u grupnoj fazi.

Kao njegova zamjena u vrhu napada pozvan je napadač Lyona Alexandre Lacazette. Iza bivšeg igrača Arsenala je dobra sezona u kojoj je zabio 19 golova te bi trebao biti velika snaga u borbi za zlato.

Popis Francuske za Olimpijske igre:

Vratari: Obed Nkambadio (Paris FC), Guillaume Restes (Toulouse)

Braniči: Loic Bade (Sevilla), Bradley Locko (Brest), Castello Lukeba (Leipzig), Soungoutou Magassa (Monaco), Kiliann Sildillia (Freiburg), Adrien Truffert (Rennes)

Veznjaci: Maghnes Akliouche (Monaco), Joris Chotard (Montpellier), Desire Doue (Rennes), Manu Kone (Borussia Mönchengladbach), Enzo Millot (Stuttgart)

Napadači: Arnaud Kalimuendo (Rennes), Alexandre Lacazette (Lyon), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Michael Olise (Bayern), Rayan Cherki (Lyon)

Linker
06. rujan 2024 00:25