MARTIN BERNETTI Afp
TENISKA UZBUĐENJA

Murray produžio karijeru za još jedan meč, Britanci sve bliže novoj medalji

Legendarni Škot u svojem zadnjem turniru u karijeri želi osvojiti četvrtu olimpijsku medalju
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 31. srpanj 2024. 12:49

Britanski par Andy Murray i Dan Evans izborili su plasman u četvrtfinale turnira parova na Olimpijskim igrama u Parizu. U meču drugog kola Murray i Evans bili su bolji od belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6:3, 6:7(8), 11:9.

Britanski duo kroz cijeli meč nije izgubio svoj početni udarac, za prvi set bio je dovoljan samo jedan break dok se u drugom setu vodila velika bitka. Obje kombinacije uvjerljivo su držale svoje servise i otišlo se u tie-break koji su Belgijanci tijesno dobili spasivši dvije meč-lopte.

Prava drama odvijala se u samoj završnici odlučujučeg tie-breaka trećeg seta. Prvi par koji je došao do dvije vezane meč-lopte bili su Belgijanci, ali Britanci su s četiri vezana poena završili meč u svoju korist.

- Jako je emotivno. Logično je da sam sretan, to su sretne suze - izjavio je Murray.

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv boljeg iz dvoboja između američkog dvojca Taylora Fritza i Tommyja Paula te nizozemskog para Robina Haasea i Jeana-Juliena Rojera.

Legendarnom Škotu koji se već godinama muči s ozljedama ovo je zadnji turnir u profesionalnoj karijeri i posljednja prilika da osvoji još jednu medalju za svoju zemlju. Dosad je osvojio tri medalje, dva zlata u singlu 2012. i 2016. te srebro u mješovitim parovima 2012.

Linker
14. rujan 2024 09:24