ATTILA KISBENEDEK Afp
OSMI SUDIONIK

Nakon hrvatske reprezentacije i Norvežani osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu

Još ranije OI su osigurali domaćin Francuska, Danska, Švedska, Argentina, Egipat i Japan
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2024. 22:54

Norveška muška rukometna reprezentacija postala je osmi sigurni sudionik ovogodišnjeg olimpijskog turnira nakon što je osigurala prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru u mađarskoj Tatabanyi već nakon dva kola.

Nakon 32-29 pobjede protiv Portugala u četvrtak, Norveška je u subotu nadigrala i domaćina Mađarsku sa 29-25 te tako osigurala jedno od prva dva mjesta na turniru koja vode na OI u Pariz.

Norveška je na vrhu s četiri boda, slijede Portugal i Mađarska sa po dva boda, dok je na dnu Tunis bez bodova. Stoga će Mađarska i Portugal u međusobnom ogledu u nedjelju odlučivati o drugom mjestu i putu u Pariz.

Ranije u subotu plasman u Pariz je osigurala i Hrvatska osiguravši prvo mjesto na turniru u Hannoveru, nakon 35-29 pobjede protiv Austrije u četvrtak u subotu je bila bolja od domaćina Njemačke sa 33-30. Na turniru u Hannoveru će o drugom mjestu i plasmanu na OI u nedjelju u međusobnom ogledu odlučivati Njemačka i Austrija.

Još ranije OI su osigurali domaćin Francuska, Danska, Švedska, Argentina, Egipat i Japan, a još dva putnika bit će poznata po završetku kvalifikacijskog turnira u španjolskom Granollersu gdje je nakon dva kola u najboljoj poziciji upravo domaćin Španjolska s četiri boda, slijede Brazil i Slovenija sa po dva boda, dok je Bahrein bez bodova. U posljednjem kolu na tom turniru u nedjelju će igrati Slovenija - Bahrein i Španjolska - Brazil.

Linker
27. travanj 2024 15:27