Gabriel Medina 

 JEROME BROUILLET Afp
SAVRŠEN TRENUTAK

Ne, ovo nije fotomontaža. Nastala je jedna od najboljih fotografija u povijesti olimpijskih igara

Francuski fotograf Jerome Brouillet zabilježio je djelić sekunde u kojem Medina ‘lebdi‘ u zraku
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 10:13

Dok brojni fanovi budno prate događanja na Igrama u Parizu, eventualno u njegovoj okolici i pojedinim francuskim gradovima, jedan se olimpijski sport, zanimljivo, održava punih 15.000 kilometara od Pariza. Nije to naravno bez razloga, riječ je o surfanju, mladom sportu koji je svoj debi na olimpijskoj sceni doživio prije tri godine na Igrama u Tokiju, a na ovogodišnjoj smotri svoje sportaše okuplja na Tahitiju, francuskom prekomorskom teritoriju karakterističnom po osebujnim valovima.

Upravo taj sport donio je, već sada možemo reći, vjerojatno najbolju fotografiju s Igara u Parizu, a koja će zasigurno ići uz bok nekim od najikoničnijih fotografija u povijesti OI. Iako bi očekivali da će najbolji snimljeni trenutak stići sa simbolima francuske prijestolnice, Eiffelovim tornjem, Slavolukom pobjede, rijekom Seinom, ne, on je stigao s puna tri elementa - surferom, surferskom daskom i pozadinom koju čine nebo i more.

‘Protagonist‘ fotografije je brazilski surfer Gabriel Medina koji je netom prije uslikavanja zabilježio najviši zabilježeni rezultat u kratkoj povijesti ovog sporta na Igrama. U četvrtom kvalifikacijskom krugu dobio je ocjenu 9.90 i to odlučio proslaviti tako što se, zajedno sa svojom daskom, odlučio baciti s visokog vala. Savršen trenutak ovjekovječio je francuski fotograf Jerome Brouillet i zavijek zabilježio zapanjujući djelić sekunde u kojem se čini da Medina lebdi u zraku.

image

Gabriel Medina

JEROME BROUILLET Afp
image

Gabriel Medina

JEROME BROUILLET Afp
image

Gabriel Medina

ED SLOANE Afp
image

Gabriel Medina

ED SLOANE Afp

Linker
15. rujan 2024 02:06