LeBron James

 ARIS MESSINIS Afp
OGLED ZA PAMĆENJE

Nestvarna moć američkih junaka: LeBron ispisao povijest, Srbe posebno namučila druga zvijezda

Iako su vodili gotovo čitavu utakmicu, Srbi su u zadnjoj četvrtini sve prokockali
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2024. 23:09

Nevjerojatan, epski meč odigrali su košarkaši Sjedinjenih Američkih Država i Srbije u polufinalu Olimpijskih igara. Iako je Srbija vodila praktički cijelu utakmicu, Amerikanci su se probudili u zadnjoj četvrtini i napravili 32:15, što će rezultirati s konačnih 95:91 i eliminacijom Nikole Jokića i društva iz borbe za olimpijsko zlato.

Nekoliko američkih junaka upisalo je uistinu izvrsne brojke, što se posebice odnosi na LeBrona Jamesa, koji je uknjižio triple-double. Popularni ‘King‘ upisao je 16 poena, 12 skokova i tomu dodao 10 asistencija. I ispisao povijest Olimpijskih igara! Naime samo tri igrača uspjela su postići triple-double na olimpijskim utakmicama, a LeBronu je to za rukom pošlo - dvaput.

image

James LeBron

ARIS MESSINIS Afp

Prvi je pripao Alexanderu Belovu 1976. godine, zatim će LeBron upisati triple-double 2012., Luka Dončić 2021., te sada ponovo nevjerojatni LeBron.

Međutim, drugi istinski junak SAD-a je Stephen Curry, koji je i proveo najviše minuta na parketu (33:06), odnosno 47 sekundi više od LeBrona. Curry je utrpao čak 36 poena, šut za tri održao je na 64 posto (9/14), a tomu je dodao osam skokova i dvije asistencije.

image

Stephen Curry

ARIS MESSINIS Afp

Na krilima LeBrona i Curryja, te Joela Embiida s 19 poena, Amerikanci su izborili susret za zlato s Francuskom. Utakmica je na rasporedu u subotu u 21:30.

Linker
18. rujan 2024 11:13