DAMIEN MEYER Afp
REZULTATSKI DEBAKL

Neugodan udarac za rukometnu velesilu: ‘Neću vas lagati, malo nas ovo boli. Izgubiti tako kod kuće...‘

‘Kada pogledamo utakmicu i vidimo dansku dominaciju, treba priznati da im nismo uspjeli pružiti veći otpor‘
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2024. 09:37

Francusku rukometnu reprezentaciju "zatresao" je neugodan rezultat na samom početku Olimpijskih igara. Glavni konkurent za zlatnu medalju, reprezentacija Danske, upisala je uvjerljivu 37:29 pobjedu i tako "razbila" Francuze, koji nisu bili zadovoljni prikazanim na terenu nakon utakmice. "Ako je večer počela u euforiji zlatne medalje Plavih u ragbiju 7, završila je tušom za koji nitko nije slutio da će biti hladan", piše francuski Le Parisien nakon neočekivano velikog poraza.

- Neću vas lagati, malo nas ovo boli. Iako je pred nama bila Danska, izgubiti osam razlike kod kuće na samom početku nije najugodniji osjećaj - rekao je igrač Ludovic Fabregas nakon utakmice.

- Igrali smo protiv protivnika kojeg dobro poznajemo, koji je nevjerojatan. Unatoč svemu, to nije konačan rezultat kakav smo zamišljali. Kada pogledamo utakmicu i vidimo dansku dominaciju kako je utakmica odmicala, treba priznati da im nismo uspjeli pružiti veći otpor, veću kvalitetu - komentirao je trener Guillaume Gille.

Francuski mediji pišu kako nema govora o uzbuni, ovaj poraz za sada ne bi trebao imati dramatičnih posljedica na ostatak turnira.

- Nećemo ishitreno suditi o ovom meču, nadam se da nećete ni vi početi, ha-ha - rekao je igrač Nedim Remili uz osmijeh novinarima.

- Čak i ako moramo izgubiti, bilo je to pravo vrijeme. Još uvijek su pred nama Danci, nemojmo zaboraviti da smo zadnja tri puta igrali s njima, bilo je to u finalu Olimpijskih igara, finalu Svjetskog prvenstva i finalu Eura prije šest mjeseci, imamo još 4 utakmice u skupini, imamo vremena da dođemo u dobru poziciju - zaključio je.

Linker
06. rujan 2024 02:48