DAMIEN MEYER Afp
RUKOMETNI TURNIR

Nijemci s pola gasa pregazili momčad koja je imala Hrvatsku na konopcima

Dvoboj Njemačke i Japana potvrdio je da nismo u najužem krugu favorita
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2024. 10:43

Uoči svakog velikog natjecanja mediji se bave favoritima i kako Hrvatska, ako na istom sudjeluje, stoji na tom planu. Neobično je zato, mora se priznati, da u hrvatskom medijskom prostoru nismo mogli pročitati da su naši rukometaši uoči početka turnira, prema kladionicama (koeficijent 10), četvrti favoriti za osvajanje zlatne medalje! Bolje kotiraju samo Francuska (2,60), Danska (2,80) i Švedska (7,00).

Kako su "bookmakeri" došli do tog, s obzirom na to da Hrvatske zadnjih godina nije u samom vrhu svjetskog rukometa, prava je enigma. Jer, očito je, da to ne odgovara stvarnom stanju.

Ako nam već dvoboj Hrvatske i Japana nije potvrdio da nismo u najužem krugu za osvajanje zlata, onda dvoboj između Njemačke i Japana zasigurno jest. Za razliku od Dagura Sigurdssona, njegov sunarodnjak na njemačkoj klupi, Alfred Gislason, znao je kako pripremiti momčad za brze i neugodne Japance. Posljedično, Nijemci su s pola gasa pregazili prvaka Azije.

image

Alfred Gislason

DAMIEN MEYER Afp

Već na polovici prvog dijela Nijemci su imali +9 (15:6), do kraja poluvremena povećali su na +11 (21:10), a njihova prednost u nastavku narasla je na najvećih +14. Konačan rezultat utakmice bio je 37:26. Tako se to radi protiv najvećeg "autsajdera" natjecanja. Istog onog koji je imao Hrvatsku na konopcima...

Najučinkovitiji u redovima Njemačke bio je Uscins sa sedam pogodaka, Knorr je dodao šest, dok je za poraženu momčad Fujisaka zabio šest pogodaka.

image
DAMIEN MEYER Afp

Linker
19. rujan 2024 03:20