Beverly Priestman

 JORGE MARTINEZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NEOPROSTIV POTEZ

Novi skandal u Parizu, Kanada potjerala izbornicu s Olimpijskih igara i trajno je suspendirala

Kanadski olimpijski odbor je iz Pariza povukao izbornicu ženske nogometne reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 10:47

Kanadski olimpijski odbor je iz Pariza povukao izbornicu ženske nogometne reprezentacije Beverly Priestman koja je navodno uključena u veliki skandal špijuniranja dronom. Iz Olimpijskog odbora poručuju kako je vođenje ekipe do kraja turnira preuzeti pomoćni trener Andy Spence.

Kanada je tako osramoćena nakon što su dva člana stručnog stožera poslana doma nakon navodnog korištenja drona kako bi vidjeli što rade na treningu Novog Zelanda. Priestman je zanijekala da je bila uključena u aferu, ali nije bila na utakmici s Novim Zelandom koju je Kanada pobijedila s 2:1.

Olimpijski odbor je pokrenuo istragu, a jedan od glavnih ljudi kanadskog nogometa Kevin Blue rekao je kako su dobili ‘dodatne informacije o ranijim korištenjima dronova u svrhu špijuniranja suparnika i to prije Olimpijskih igara u Parizu‘.

Dodao je da je Priestman suspendirana sa svojih dužnosti do kraja turnira i dovršetka interne istrage. Iz Olimpijskog odbora su odmah potvrdili da su doma protjerali pomoćnu trenericu Jasmine Mander i analitičara Josepha Lombardija, a prihvatili su i Priestmaninu odluku da ne sudjeluje na prvoj utakmici nakon čega su i nju povukli iz Pariza.

Linker
30. srpanj 2024 16:43