Specijalna policija na utakmici Argentina - Maroko

 ARNAUD FINISTRE Afp
NEVJEROJATNE SCENE

‘Ovo je najveći skandal u povijesti Olimpijskih igara!‘ Kaos uoči otvaranja u Parizu, intervenirala i policija

Utakmica je prvo proknjižena kao prekinuta, 20 minuta zbunjeno se čekao rasplet
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2024. 18:40

Argentina i Maroko odigrali su 2:2 u prvom kolu B skupine Olimpijskih igara. Ili ipak nisu? Mnogi su se to pitali još 20-ak minuta nakon završenog meča, jer na službenim stranicama OI-a utakmica se vodila kao prekinuta, a ne završena.

Naime, Argentinci su postigli gol vrijedan remija u 16. minuti sučeva dodatka, a prije nego što je sudac odsvirao kraj, nogometaši su morali bježati u svlačionicu. Nekolicina navijača Maroka, revoltirana činjenicom da je njihova reprezentacija primila gol u tako kasnom trenutku susreta, uletjela je na travnjak te bocama i drugim predmetima gađala Argentince koji su slavili pogodak Cristiana Medine. Razni predmeti stizali su i s tribina, a doletjelo je i nekoliko pirotehničkih sredstava u blizinu argentinske klupe.

image

Slavlje Argentine

ARNAUD FINISTRE Afp

Igrači su se brzopotezno zaputili prema tunelu, uvidjevši da nastaje potpuni kaos, a policija im je stigla u pomoć i napravila svojevrsni blok kako bi olakšala argentinski bijeg. No, utakmica u tom trenutku službeno nije završila. Reuters piše da im je upravitelj stadiona u Saint Etienneu nekoliko minuta nakon incidenta potvrdio da završetak susreta još uvijek nije službeno proknjižen, a ista informacija stajala je i na službenoj stranici Olimpijskih igara, s natpisom da je meč prekinut. Reuters dodaje i da su igrači Argentine zbunjeno boravili u svlačionici čekajući na rasplet situacije, a oko 20 minuta nakon bijega, stigla je i službena informacija o završetku utakmice. Navijači su dotad čekali na stadionu, a onda im je poručeno da mogu svojim putem.

image

Navijači zasuli Argentince bocama

ARNAUD FINISTRE Afp
image

Navijači zasuli Argentince bocama

ARNAUD FINISTRE Afp

Za to vrijeme, fanovi diljem svijeta razočarani su i revoltirani činjenicom da je sudac označio 15 minuta nadoknade, pa čak pustio i 16. minutu, sretnu za Argentince. Smatraju da su djelitelji pravde tako "pogurali" Gaučose.

"Argentina je izjednačila u 106. minuti, ovo je najveći skandal u povijesti olimpijskog nogometa. Kakva sramota za Olimpijske igre", napisao je na X-u korisnik pod imenom Freddy te poručio da je riječ o "pljački", a u istom smjeru ide i niz idućih komentara.

"Argentina je dobila 16 minuta nadoknade bez ikakvog razloga", dodaje drugi korisnik.

"15 minuta nadoknade samo da bi Argentina imala šansu za izjednačenje", kaže reći pod korisničkim imenom Kay, dok korisnik MrDoorey čestita sucu na tituli "igrača utakmice".

"Uvijek su protiv nas, ponovo namještaju sve za Argentinu", misli korisnik pod imenom Mr Blossom.

Linker
27. kolovoz 2024 10:43