PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
KONTROVERZNA SITUACIJA

Pogledajte dramu iz meča Donne Vekić: Gauff jecala, prekinula susret i izazvala kaos

Smatrala je da je poen trebao biti ponovljen, s obzirom da je aut dosuđen prije no što je uzvratila udarac
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 15:18

Donna Vekić slavila je protiv Coco Gauff (7:6 (7), 6:2) i došla do jedne od najvećih pobjeda u svojoj karijeri. Sve je očitije da nastup Vekić na Wimbledonu nije bio tek kratkotrajni bljesak, već tenisko sazrijevanje i fenomenalna forma koju je naša tenisačica prenijela u Pariz i na najbolji mogući način prikazala u meču protiv druge tenisačice svijeta.

Velikim preokretom nakon što je gubila 2:5, Vekić je u tie-breaku uzela prvi set, da bi drugi, pobjedonosni set nešto lakše privela na svoju stranu. Bio je to festival Donninih winnera u drugoj dionici, Amerikanka nije imala odgovor na igru hrvatske tenisačice, međutim postojao je trenutak koji je obilježio i odredio daljnji tijek meča.

Kod 3:2 i 40:30, odnosno kod ključne break lopte koju je Donna imala, Hrvatica je poslala duboku loptu koju je linijski sudac okarakterizirao kao aut. Ubrzo ga je glavni sudac ispravio i prepravio odluku na ‘dobru loptu‘ kada je krenuo kaos. Gauff je smatrala da je poen trebao biti ponovljen, s obzirom da je aut dosuđen prije no što je uzvratila udarac.

Uslijedila je dugotrajna rasprava, Gauff je na teren pozvala i supervizoricu, a potekle su i suze kod vidno isfrustrirane Amerikanke.

- Nikad ne raspravljam ove odluke. Ali dosudio je aut prije no što sam udarila lopticu. Nije uopće stvar percepcije, već pravila. Uvijek se moram zalagati za sebe - zavapila je Gauff, no odluka se u konačnici, takoreći na sreću naše tenisačice, nije promijenila.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Gauff je svojim showom pridobila publiku na svoju stranu, slijedio je gem u kojem je imala tri vezane break lopte, no Donna se nije dala omesti te se uspjela herojski vratiti. U jednom trenutku čak se i okrenula prema publici uz riječi "pa nisam ja kriva za tu odluku", a sjajnim poenima ubrzo je izjednačila situaciju na tribinama.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Linker
05. rujan 2024 20:00