Tomislav Pucar

 MARKO FERLIN Cropix
STOLNI TENIS

Poznat ždrijeb hrvatskih predstavnika, u ekipnom nije bilo sreće: ‘Od drugog kola su već svi jako dobri‘

‘Tajvanac je jedan od kandidata za medalju, pa možda i za olimpijskog pobjednika‘, veli izbornik
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 11:59

Prvo se igraju natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji, koja kreću 27. srpnja. Generalno gledano, nije baš da su nam "kuglice ždrijeba" bile naklonjene.

Tomislav Pucar u 1. kolu ide na Alžirca Mehdija Bouloussu, a ako prođe čeka ga bolji iz susreta Francuza Alexisa Lebruna i Argentinca Santiaga Lorenza.

- Pucar ima nešto bolji ždrijeb. Alžirac je dobar igrač, ali nije nepobjediv. Ukoliko to Andrej prođe, onda ga čeka ili stariji brat Lebrun, dečko koji je sad u Top Europe, jedan od najboljih na našem kontinentu sigurno ili Argentinac. Lebrun je favorit u meču s Lorenzom. Andrej je protiv Lebruna igrao jednom dosad samo i izgubio 3-0. Načelno, ždrijeb je na olimpijskom turniru očekivan. Mogao je biti i nešto bolji ili nešto gori, ako recimo izvućete nekog Kineza u 1. kolu, onda nikako nije dobro. Od 2. kola su već svi jako, jako dobri igrači - napominje izbornik Neven Karković.

Francuza Alexisa Lebruna smo savršeno dobro upoznali prije malo više od mjesec dana u Zagrebu. To je onaj mladić (sljedeći će mjesec navršiti 21 godinu) koji je briljirao u Domu sportova na WTT Contender tutrniru. Osvojio je oba trofeja, u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova sa Simonom Gauzyjem. Riječ je o uvjerljivo najvećoj francuskoj stolnoteniskoj nadi, ali dečku koji već sada plijeni ne samo kvalitetom, već i solidnom mentalnom snagom, koncentracijom, staloženošću.

U puno težem položaju je Andrej Gaćina koji u 1. kolu igra s Rumunjom Ovidiem Ionescuom, a ako prođe čeka ga bolji iz susreta Portorikanca Briana Afanadora i Tajvanca Lin Yun-Jua.

- Tajvanac je jedan od kandidata za medalju, pa možda i za olimpijskog pobjednika - veli izbornik Neven Karković.

- Lin Yun-Ju je sigurno je jedan od favorita.

U ženskoj konkurenciji Ivana Malobabić u prvom susretu igra sa Singapurkom Zeng Jian, a ako prođe ide na bolju iz susreta Šveđanke Christine Kallberg i Indijke Sreeje Akule.

U ekipnoj ili u našem slučaju momčadskoj konkurenciji Hrvatska u prvo nastupu, a to je osmina finala igra s Južnom Korejom, a ako prođu čekat će boljeg između Kine i Indije. Drugim riječima, prođemo li prva dva kola, idemo na... zlato! U redu, shvatili ste malo ironije. Ždrijeb je "paklen". Teško je protiv Koreje već, a onda Kina... Hm, navijat ćemo mi, ako treba zapaliti i bengalku na pingiču, možda Azijate malo omete, ali...

Linker
08. rujan 2024 01:35